Aktivnosti naših učenika i izvan matične škole

Nastavak vrijedne suradnje

Učenik Šimun Tomorad i ove školske godine vanjski suradnik

U organizaciji Tima za darovite učenike OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički u prostoru nove školske knjižnice održana je prva interaktivna večer povodom Godine čitanja i Europskoga dana jezika.

U obilježavanju su sudjelovali učitelji i učenici škole te njihovi gosti, među kojima je bio i vanjski suradnik Čitalačkog kluba na engleskom jeziku, naš učenik 8.b  Šimun Tomorad.

Vrijeme su proveli u društvu književnika Michaela Rossa koji se susretu pridružio putem aplikacije Zoom.

Čitalački klub na engleskom jeziku već nekoliko godina s piscem surađuje u nastanku njegovih knjiga za mlade te je tako nastala serija knjiga The Moon and the Magic Box i A Box Full of Aliens, koje možete posuditi u knjižnici OŠ Donja Stubica, te treća u nastavku A Carpet Full of Fairies koja još nije dovršena, ali je pri kraju. Upravo je iz te zadnje pisac pročitao tri poglavlja te se u nekoliko navrata posebno zahvalio svojim beta čitačima među kojima je ponovo i Šimun.

Pisac je nakon čitanja na engleskome jeziku odgovarao i na pitanja učenika i gostiju, između ostalih i na Šimunovo koji ga je pitao što kao pisac najviše voli u svom poslu.

Ponosni smo na učenika Šimuna Tomorada, ali i na sve učenike koji se vrijedno uključuju u izvanškolske i međuškolske aktivnosti zato što žele znati više i stjecati nova iskustva i vještine.

                                                                          Vaše školske novinarke

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi