Događanja

Robotika

 

I ove je školske godine naša škola bila uključena u projekt “Croatian Makers liga“,  a grupu “Robotika” sačinjavali su zainteresirani učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Za održavanje navedene izvannastavne aktivnosti na raspolaganju su nam bili donirani mobilni edukacijski roboti tzv. mBot-i.

Tijekom cijele nastavne godine održavala su se kola CM (Croatian Makers) lige, a naša je škola, kumulativno kroz ovu školsku godinu, sakupila 2840 bodova i time postigla 4. mjesto u „Regiji Zagorje 1“, u online kolima natjecanja.

Kola natjecanja su uključivala rad s led diodama, senzorima za praćenje crte, izbjegavanje prepreka, komunikaciju infracrvenim senzorom s drugim robotima itd. Učenici su svoje robote programirali u skladu sa zadatcima za pojedino kolo natjecanja, namučili su se, ali i zabavili. Naposljetku su za uspješno sudjelovanje dobili priznanja. Time su, ujedno, stekli i jedno novo iskustvo iz područja robotike.

Tako je završila CM liga za ovu školsku godinu.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi