Događanja

Znanstveni piknik

 

U dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u petak 25. rujna simbolično je otvoren 9. Znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj. Organizatori ove manifestacije su Udruga Profesor Baltazar, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut Ruđer Bošković, Zadruga ZEZ, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica.

Glavni cilj Znanstvenog piknika je popularizacija znanost među širom populacijom, s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere. Zbog  epidemioloških ograničenja ove godine održan je u malo drugačijem izdanju pa su umjesto škola iz cijele Hrvatske, sudjelovali samo učenici OŠ Donja Stubica i OŠ Gornja Stubica u kombinaciji s punim on-line programom u trajanju od 0 – 24 sata na Youtube kanalu ZEZ.

Našu školu predstavljalo je osam učenika: Ema Gospočić, Patricija Jozić, Lovro Lacković, Sara Latinović, Ria Lešković, Petra Mezdić, Eva Sinković i Petar Žukina.

Učenici su izvodili zanimljive pokuse uz koje su usvojili neke sadržaje iz kemije, a pri tome su se dobro i zabavili.

Neki od pokusa su: Pasta za zube za slonove, Vulkan, Jaje u boci, Tlak zraka, Duga u epruveti, Nevidljiva tinta, Izrada vjetrokaza, pisanje 3D olovkama.

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi