Događanja

Druženje uz Zrinskopoly

Učenice 7. c razreda sudjeluju u devetom natjecanju „Što hoću, mogu!“

„Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski već devetu godinu zaredom organizira natjecanje „Što hoću, mogu!“ za sve sedmaše i osmaše osnovnih škola Republike Hrvatske. Natjecanjem se želi potaknuti kreativnost i originalnost učenika te razviti i unaprijediti njihove prezentacijske vještine. Ove je godine zadatak osmisliti i izraditi društvenu igru Zrinskopoly. Ideja je da učenici prezentiraju svoje uže i šire okruženje te tražene pojmove unesu u igru.

Svi natjecatelji, osim ugodnog iskustva i novih poznanstava, mogu ponijeti sa sobom i nagrade mnogobrojnih sponzora. Najvažnija među svim nagradama je četverogodišnja školarina za jedan od programa Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski u vrijednosti većoj od 300.000,00 kuna.

Obrazovni partneri ovogodišnjeg natjecanja su Udruga Poduzetni, Europska škola Zagreb-EBUS i Institut za obrazovanje za poduzetništvo.“

Tri učenice 7. c razreda: Ria Lešković, Petra Mezdić i Eva Sinković okupile su se u tim pod nazivom „Stubičke pustolovke“ i pod mentorstvom učiteljice Danijele Znika oblikovale svoju „Zrinskopoly“ igru- društvenu igru u kojoj su poljima, tj. posjedima i karticama promovirale svoj stubički kraj kroz sve četiri osnovne gospodarske djelatnosti: primarnu, sekundarnu, tercijarnu i kvartarnu.

Učenice su tijekom oblikovanja igre morale dobro promisliti kako će popuniti polja i oblikovati kartice „Iznenađenja“ i „Šansa“, oblikovati novac, kutiju i ploču te pravila igre, a zajedno su  došle do kreativnih rješenja.

Nakon što su oblikovale igru, predstavile su je svome razredu. Igru su, naravno, počeli igrati isti dan, a igrali su je tijekom prošloga tjedna, od 19. do 23. travnja 2021. godine uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Igrali su: Davor Peštaj, Matej Šimić, Viliam Lončar i Eva Sinković. Nakon što su pokupovali sve posjede te nakon nekoliko dana postavili kućice i hotele na svoje posjede uslijedio je prvi bankrot, a nakon toga i ostala dva čime je igra završila. Pobjednica igre bila je Eva Sinković.

Izgled njihove igre i atmosferu tijekom igranja pogledajte u fotografijama.

Ovdje je i poveznica za video uradak:

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi