Događanja

Slikamo, rišemo, stvaramo…

U Likovnoj kulturi proučavamo, uz sve ostalo, i slikarske rukopise. Što je slikarski rukopis? Uočavamo kojom tehnikom se umjetnik koristi, koje motive bira te izražava li se bojom, crtom ili kombinacijom navedenoga.

Riječka akademska slikarica Mirna Sišul pravi je izazov za takav pristup radu u Likovnoj kulturi. Odlučili smo proučiti njezine radove te smo otkrili da su razigrani, šareni i veseli. Izražava se risanjem i slikanjem, a jedan od čestih motiva su cvjetovi koji su vrlo neobični. Sliku gotovo uvijek prati i neki tekst koji je, za divno čudo, pisan rukopisnim pismom, onako kako i mi pišemo! Potaknula nas je da i mi stvorimo svoje cvjetove za naše mame. Risali smo i slikali na minijaturnom slikarskom platnu koje je uz to imalo i štafelaj na koji smo naše radove kasnije i izložili.

Polagano, korak po korak, nastala su naša likovna djela. Bili smo sretni jer smo znali da smo uspjeli!

Fotografije naših radova poslali smo umjetnici koja nam se odmah javila i obratila ovim riječima:

Prije svega, dragi 2.b, jako ste me razveselili…Hvala što ste se upoznali  s mojim slikarstvom. A sada… ja se divimmmmmm radovima. Gledam i ne vjerujem!!! Pa vi ste pravi umjetnici. Učiteljica vas je dobro vodila, na ovako mini formatu djeluju … preslatko!

Uz te riječi poslala nam je fotografiju s pozdravima!

Već tada smo znali da će se naši likovni ostvaraji svidjeti i našim mamama i tetama!!!

                                      S.Š.B

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi