Događanja

Kad mali predlože, veliki se slože – svijet se na bolje mijenjati može

Učenici 2.b razreda OŠ Donja Stubica iz Donje Stubice željeli su pomoći jednom razredu s potresom pogođenoga područja.

U ostvarivanju svoje ideje dobili su punu podršku škole, svoje učiteljice Snježane Štefek – Borovačak te roditelja.

Cijeli projekt nazvan je Kad mali predlože, veliki se slože – svijet se na bolje mijenjati može.

Cijela priča počela je odabirom škole, njihova želja je bila da to bude neka mala škola, a izbor je pao na Područnu školu Mošćenica koja pripada Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića  iz Petrinje.

Na mrežnoj stranici škole našli smo ime gospođe Željke Pavlin, učiteljice koja radi u toj školi, nazvali je i uspostavili kontakt. Upoznali smo nju i njezin razred online, kao i oni nas. Naše prijateljevanje krenulo je od samoga potresa: družili smo se, pisali jedni drugima, razgovarali…

Njihova je škola u potresu jako oštećena te su se u nju vratili tek nakon proljetnih praznika. Tada je došlo vrijeme da se krene u akciju, a to su djeca iz 2.b jedva dočekala. U druženju s novim prijateljima saznali smo da vole Likovnu kulturu pa je naša akcija krenula u tom smjeru. Roditelji su prikupili određena materijalna sredstva, nabavljene su različite bojice, papiri, a ostalo je novčanih sredstava i za slatkiše. Kada su u trgovinama čuli o čemu se radi, svaka se trgovina uključila još i svojom donacijom. Uspjeli smo povoljnije nabaviti sve što nam je trebalo i što smo im htjeli pokloniti.

Radi se o prodavaonici Tim papir j.d.o.o. iz Zaboka te trgovačkom lancu Trgovine Strahinjčica.

Udruženje obrtnika Stubica pridružilo se akciji donacijom hrane i higijenskih potrepština za školsku kuhinju.

Dobili smo podršku i Turističke zajednice područja Gornja i Donja Stubica.

Učenici su motivima grada Donja Stubica oslikali devet kutija u kojima su bili pokloni za svakog učenika.

U petak 21. svibnja osvanuo je sunčan i topao dan pa se poslije nastave krenulo na put.

Učenici nisu mogli putovati s obzirom na važeće epidemiološke mjere, stoga su, uz srdačne pozdrave, ispratili pojedine roditelje koji su se mogli priključiti: Ivanu Ivanić, Renatu Mirt i Mirjanu Mlinarić uz Draganu Moštak, tajnicu Udruženja obrtnika,  Danijela Ivanića koji  je bio predstavnik roditelja i Udruženja te učiteljicu Snježanu Štefek –  Borovčak.

Susret s učiteljicom, učenicima i ravnateljem Područne škole Mošćenica bio je jako dirljiv, topao, razigran, veseo i prepun pozitivnih emocija! Učenici su pripremili prigodan program, a naučili su naš poznati pozdrav: „Buuuunaaa  traaaajeee!“

Želja nam je da se tijekom iduće školske godine sretnemo na nekom  izletu jer svi vjerujemo u bolja vremena, zato smo i našu cijelu priču nazvali Kad mali predlože, veliki se slože – svijet se na bolje mijenjati može!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi