Događanja

Petrica Pričalica se raspričala u 3.a razredu

Školski projekt za poticanje čitanja „Svaki tjedan podnaslov jedan“ završio je u 3.a razredu u srijedu 16. lipnja malom proslavom u zelenoj učionici iza škole. Cijelo drugo polugodište učenici 3.a su dolazili sa svojom učiteljicom Jasminkom Repar u knjižnicu, a knjižničarka im je u nastavcima čitala knjigu Sanje Polak Petrica Pričalica.

Pri odabiru knjige za čitanje vodili smo se činjenicom da je sama spisateljica, kad je gostovala u našoj školi, izdvojila ovu knjigu kao najdražu. Učenici su rado slušali roman u nastavcima, često su se prisjetili nekih sličnih doživljaja, a neke dogodovštine iz svoga školovanja ispričale su im učiteljica i knjižničarka. Budući da je učiteljica morala otići na bolovanje, projekt su završili učenici i knjižničarka sami, a učiteljica je dobila zadaću pročitati zadnja poglavlja.

Neki učenici su se posebno potrudili i nacrtali scene iz knjige, a knjižničarka je radove složila na pano u medijateci.

Zadnjeg tjedna nastave bilo nam je lijepo vrijeme tako da smo završnicu mogli održati u našoj zelenoj učionici iza škole. Učiteljica je učenike nagradila zgodnim priznanjima, a Petrica Pričalica u liku knjižničarke je obećala da će i druge školske godine doći, čitati i pričati…

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi