Događanja

Bajka na Magi-način

Jako dugo nismo imali mogućnost ugostiti bilo koga u našoj školi pa je naše veselje bilo tim veće kad nam je konačno došla gošća, i to ne bilo koja, nego pripovjedačica, u biti svestrana umjetnica, Margareta Peršić (Magi).

I kao što joj nadimak kaže, njezini su nastupi magični, počevši od lepršavog kostima, individualizirane frizure, posebnog izbora bajki, izvrsne glume, pokreta, geste, grimase, specifičnog smisla za humor, žive interakcije s publikom…

I sve to u jednoj fizički sitnoj pojavi, ali punoj poleta, energije i veselja, a istovremeno toliko sugestivnoj da sve to može prenijeti na publiku.

Kraj nje se djeca pretvaraju u glumce, a ona im šapće tekst, kao prava čarobnica natjera ih da plešu, pjevaju, viču, uzdišu, plaču, valjaju se po podu…, a sve na veselje svih ostalih učenika u publici koji se vesele, smiju, plješću…

Sve izgleda tako lako, a zapravo nije. Izbjegnute su sve situacije u kojima bi nekome moglo biti neugodno. Na taj način bajka koja je sama po sebi živa dobiva novi život, likovi se utjelovljuju i postaju stvarni kao što su stvarne sve ljudske kušnje o kojima bajke progovaraju.

Takav doživljaj bajki koje život znače imali su učenici nižih razreda naše škole u ponedjeljak 25. 10. 2021. Jedna predstava održana je u PŠ Vučak za učenike PŠ Vučak i PŠ Lepa Ves , a dvije predstave u Maloj dvorani MŠ za sve učenike od drugoga do četvrtog razreda.

Zahvaljujući dobrom ozvučenju, svi su učenici imali priliku dobro čuti pa se nadamo da ćemo uskoro opet moći osigurati slično događanje!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi