Događanja

Božićni sajam

Učenice keramičarsko-kreativne grupe na Božićnom su sajmu u Donjoj Stubici ove subote predstavile radove izrađene tijekom trajanja projekta Tradicijsko lončarstvo – od grude zemlje do posude, podržanog od strane Ministarstva kulture i medija. Osim učenica koje se keramikom bave u izvannastavnoj aktivnosti učiteljice Gordane Smokrović Mioč, u projektu su sudjelovali i učenici 3.b razreda s učiteljicom Snježanom Štefek Borovčak.

Upoznali smo osnovna svojstva gline, njenu podatnost u likovnom izražavanju, ali i brojne mogućnosti izrade trajnih uporabnih predmeta. Naučili smo se i strpljenju i vježbali vještinu planiranja – jer obrada gline prolazi kroz različite faze koje se ne mogu ubrzati. Utoliko više obradovali su nas krajnji rezultati, a projekt smo „zaokružili” malom prodajnom izložbom u lokalnoj zajednici na kojoj su se učenice mogle okušati i u komunikaciji sa svojim sugrađanima, prezentaciji i prodaji svojih proizvoda, a u tome nalazimo neprocjenjivo iskustvo i motivaciju za dalji rad.

Učenice keramičarske grupe, kao i njihovi mali prijatelji iz 3.b, pokazali su velik entuzijazam i kreativnost te su u svoje radove uložili puno truda i veselja. Radujemo se i budućim suradnjama predmetne i razredne nastave kao i predstojećim radionicama oblikovanja gline.

                                                                                                                        G.S.M.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi