Događanja

Radionice kritičkoga mišljenja za četvrte razrede

Naše bivše učenice Ida Matilda Repar i Eva Pelko te njihov kolega Viktor Firšt iz Zagreba dobili su nagradu na natječaju koji je raspisala njemačka pokrajina Baden-Wurttemberg za kratki film o kritičkom mišljenju i čitanju. Koordinator projekta “Shot by youth” za Hrvatsku bila je Udruga za rad s mladima „Breza“ iz Osijeka.

Dobitnici nagrade video-natječaja su u prosincu 2021. u OŠ Donja Stubica održali tri kreativne radionice s učenicima četvrtih razreda kako bi potaknuli njihovu vještinu kritičkoga razmišljanja.

Prva radionica održana je 8. prosinca i odmah je pobudila veliki interes kod učenika. Voditelji radionice studenti Viktor Firšt, Ida Repar i Eva Pelko su nakon kraćeg uvoda zadali učenicima problem na temelju kojeg su djeca izradila kratke ilustracije rješenja problema koji ih muči: pisanje domaće zadaće, čišćenje stana, nije dobro lagati…

Sljedeće dvije radionice održane su 15. i 22. prosinca.

U izradi ilustracija djeca su razvijala vještine kritičkog mišljenja, organizacijske vještine i njegovala kreativni likovni izraz. Ti radovi će poslužiti za kreaciju slikovnice koja će pokazati njihov razvoj kroz radionice. Slikovnica će izaći u tiskanom obliku do kraja ove školske godine i veseli nas što će OŠ Donja Stubica imati jedno takvo izdanje maštovitih radova naših učenika.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi