Događanja

Prvaci Hrvatske

Ovih dana svjedočimo najsvjetlijim trenutcima školskoga sporta u Donjoj Stubici.

Naime, na  završnom natjecanju u futsalu za 5. i 6. razrede, koje je održano 31.5-2.6.2022. u Vinkovcima, ekipa Školskoga sportskog društva Vihor  osvojila je prvo mjesto.

Put do prvaka Hrvatske nije bio lagan. Valjalo je pobijediti na županijskom prvenstvu.

Na tom putu prvi su se ispriječili Zabočani koji su teško stradali rezultatom 11:1.

Već tada se pričalo o tzv. Svemirskoj ekipi koja ruši sve pred sobom. Skromni kakvi jesmo nastavili smo pobjeđivati i ostale ekipe, a rezultati su govorili sami za sebe.

Županijsko prvenstvo završili smo uvjerljivom pobjedom u finalu. Ekipu Pregrade pobijedili smo rezultatom 6:1.

Kolega iz OŠ Krapine izjavio je da nikad u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije vidio takvu dominaciju u tom uzrastu. U međuvremenu pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije naša ekipa je dobila nove dresove na čemu im se još jednom srdačno zahvaljujemo.

Nakon toga uslijedilo je poluzavršno natjecanje u Čakovcu. Ovom prilikom želim se zahvaliti kolegi Slavenu Beliniću koji je bio voditelj ekipe na tom natjecanju.

Finalna utakmica poluzavršnice natjecanja odigrana je protiv Osnovne škole Pavleka Miškine iz Zagreba i bila je jedna od najtežih na putu do prvaka.

Nakon početnog vodstava 1:0 Zagrepčani su uspjeli preokrenuti rezultat i povesti 2:1. Izuzetnom borbenošću naši su se momci uspjeli vratiti i pobijediti utakmicu rezultatom 6:4.

Pobjedom na poluzavršnici plasirali smo se među 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj , a protivnik u polufinalu bila je ekipa iz Siska koja je pobijeđena rezultatom 11:0.

Uslijedilo je finale protiv OŠ iz Metkovića koje je bila sve samo ne lagano.

Ponosni Hercegovci pružili su otpor dostojan finala i poveli rezultatom 1:0. Vodila se teška borba.

No tada je krenula Svemirska ekipa pod vodstvom našeg kapetana Mihaela Kelave  i začas je rezultat bio 4:1 u našu korist. Nakon kaznenog udarca dvadesetak sekundi prije kraja, ekipa iz Metkovića uspijela je smanjiti rezultat na 4:2, no samo nekoliko sekundi kasnije zabili smo još jedan gol te je utakmica završila rezultatom 5:2.

Dragi učenici i članovi Školskoga sportskog društva Vihor!

Ovom prilikom želim se zahvaliti svima koji ste bili dio ekipe kao i onima koji svesrdno treniraju, a nisu izborili plasman u ekipi. Nastavite vrijedno raditi i iskoristite ovaj uspjeh kao poticaj za vaš daljnji rad. Čestitam vam na ovom povijesnom uspjehu!

Dragi roditelji!

Hvala vam na svesrdnoj podršci u realizaciji ovoga projekta. Bez vas ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Hvala vam što ste izdvojili vaše vrijeme i došli u velikom broju u Vinkovce kako biste bili dio našeg uspjeha. Budite ponosni na svoju djecu jer su oni to svakako zaslužili!

Dragi kolege!

Hvala vam na razumijevanju i podršci. Ovo, što naši mladi sportaše rade, je iscrpljujuće kako fizički, tako i mentalno. Nadam se da ćete to prepoznati!

Hvala svim kolegama u čelništvu saveza naše Krapinsko- zagorske županije na podršci i pomoći u realizaciji. Posebno se zahvaljujem kolegi Radovanu Cesarcu i Andriji Krmeku.

                                                                    Krunoslav Mačković

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi