Događanja

Robotika

 

Izvannastavna aktivnost Robotika započela je s radom u listopadu ove školske godine (početnom edukacijom učitelja) i u nju je uključeno osmero učenika.

Rad skupine bio je ograničen malim brojem doniranih m-botova.  Dobili smo 4 m-bota  i jedan  primjerak za učitelja.

Aktivnost se održava dva školska sata tjedno uz pet dodatnih kola  natjecanja koja zahtijevaju dodatni angažman.

Ispočetka nam je bilo teško odabrati tko će od upisanih učenika ići na natjecanje koje je bilo zahtjevno te tražilo znanja iz programskog  jezika Scratch, ali su nam iz CM Lige dali do znanja da se nikako ne fokusiramo samo na rezultate natjecanja, već da naglasak stavimo na druženje, zabavu, stjecanje novih znanja, kao i integraciju robotike u postojeće nastavne sadržaje u kojima  je to moguće.

Iskoristili smo postojeće znanje robotike u osmome razredu jer se u sklopu Tehničke kulture obrađuje nastavna cjelina „Robotika“. Praktični dio nastave održala je učiteljica Informatike, učenici su se zainteresirali za nastavne sadržaje, a u  suradnji s učiteljicom Tehničke kulture provesti će se i evaluacija.

Nedavno je naša škola primila novu donaciju od IRIM-A (Instituta za razvoj i inovativnost mladih) – novu vrstu tzv. računala micro:bitova. Velika je mogućnost njihove primjene, a na Robotici ih koristimo za programiranje.

BBC micro:bit je nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti itd. Tzv. STEM revolucija planira se uvesti u hrvatske škole.

Učenici su micro:bitovima oduševljeni, a svu njihovu moguću primjenu tek će otkriti!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi