Događanja

Etnografska grupa „Škrinjica“ i ove godine izvrsna na izložbi Zagorje – trnac starih sorata voća

U petak 7. i subotu 8. listopada 2022. u gradskoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici 26. puta je održana izložba Zagorje – trnac starih sorata voća, u organizaciji Udruge Stubička baština, a pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije.  

Etnografska grupa „Škrinjica“ i ove je godine maštovito i dostojno predstavila našu školu. Članovi su marljivo prikupljali voće i različite izloške te postavili zanimljivu izložbu. Predstavili su komisiji kako se beru jabuke vu trnacu, kako se pobrane jabuke odvajaju za spremanje vu pelnicu za zimu, a repice se čuvaju za Božić. Ostale jabuke prerađuju se u jabučni ocat.

Uz puno pohvala posjetitelja, trud i rad učenika prepoznala je i prosudbena komisija koja je dodijelila „Škrinjici“ nagradu za najbolje ispričanu priču na temu jabuka i trnaca.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi