Događanja

11. KIKI- međunarodni festival dječjeg filma 

Učenici izvannastavnih aktivnosti Čitateljski klub i Filmski jezik posjetili su u petak 14. listopada 2022.  u Zaboku 11. KIKI- međunarodni festival dječjeg filma.

Ovogodišnji KIKI festival, koji se održao u organizaciji DND-a Zabok i udruge GOKUL, sastojao se od obilja žanrovski raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

Učenici izvannastavnih aktivnosti Čitateljski klub i Filmski jezik u pratnji učiteljica Anamarije Grabušić i Danijele Znike  prisustvovali su svečanom proglašenju pobjednika KIKI festivala  koje je održano u petak 14. listopada u Kinu Zabok. Među trideset filmova iz cijeloga svijeta dječji žiri (Julia Borošak, Nadja Lončar Uvodić i Jakov Kolar) odlučio je glavnu nagradu dodijeliti francusko-izraelskom animiranom filmu „Perje“, redateljskog tandema Hani Dombe i Toma Kourisa.

Nakon proglašenja pobjednika slijedile su projekcije s analizama pogledanih filmova koje je vodio filmski edukator. Naši su učenici gledali projekcije filmova s programa KIKI 3  koji se sastojao od 6 kratkometražnih filmova: A zatim se nešto promijenilo, Temelji umjetnosti, Moja kosa, La bestia, Bertha i Wolfram te Utočište. U analizama su bili najaktivniji učenici u dvorani. Pokazali su zanimanje za filmove, problematiku koju su pogledani filmovi obrađivali, ali i znanje o pojedinim filmskim elementima.

Filmovi su se bavili problemima, interesima i pitanjima s kojima se djeca i tinejdžeri cijeloga svijeta susreću. Kroz filmove su se protezala četiri tematska bloka: međuljudski odnosi/obitelj, pojedinac, margina i priroda/okoliš. Iz njih su učenici mogli podosta naučiti i zaključiti, zamisliti se ili su ih pak potaknuli na daljnje istraživanje pojedinih tema.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi