Događanja

Terenska nastava: Zabok – promet i obrti

Dana 4.11.2022. učenici 2.razreda OŠ Donja Stubica uputili su se na terensku nastavu u Zabok, zajedno sa svojim učiteljicama i defektologinjom. Ujutro su se okupili ispred škole, a zatim krenuli prema željezničkoj postaji Donja Stubica, odakle su vlakom putovali u Zabok. Upravo je vožnja vlakom izazvala mnogo uzbuđenja i veselja među učenicima. 

Na satovima Prirode i društva, učenici su slušali o prometu, a sada su iskusili vožnju željeznicom, neki i po prvi put. 

U gradu Zaboku učenici su, orijentirajući se u prostoru prema prirodi i objektima,  pronalazili obrtnike kojima su išli u posjet i razgledavali i proučavali željeznički i autobusni kolodvor. Prvo su posjetili urara, zatim slastičarnicu, pa postolara i salon ljepote. Na svakoj su ih lokaciji vlasnici ili djelatnici dočekali s pripremljenim predstavljanjem svojeg zanimanja i posla koji rade. Bili su spremni odgovarati na brojna pitanja znatiželjnih učenika. Urar i postolar su na primjerima učenicima pokazivali svoj posao, a u slastičarnici su djelatnice prikazale proces izrade sladoleda, kojeg su učenici kasnije kušali. Ipak, djevojčicama je uglavnom najzanimljiviji bio posjet salonu ljepote. 

Učenici su se vratili u Donju Stubicu vlakom, a dok su putovali kući izražavali su svoje dojmove koji su bili pozitivni. Učenici su uvidjeli važnost prometne povezanosti njihova kraja, kao i nužnost postojanja strukovnih zanimanja za koje su se pobudili mnogi interesi među njima. 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi