Događanja

Kako poticati čitanje?

Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan, ali naša škola se trudi ponudom knjiga u školskoj knjižnici i raznim projektima za poticanje čitanja odgovoriti na izazov.

Tako smo se i ove godine uključili u Nacionalni kviz za poticanje čitanja u kojem su učenici pored redovite lektire trebali pročitati ove tri knjige: Elizabeta Končić Trlek: Pošta za Li, Zoran Pongrašić: Krive su Seka i Seka i Ivana Šojat: Oblak čvoraka.

U kviz su se uključili ovi učenici sedmih razreda: Lana Latinović, Dora Pikec, Eva Veverec i Luka Ljubić. Moto ovogodišnjega kviza glasio je: Nije lako kad si mlad.

Pobjednica kviza u našoj školi bila je Dora Pikec koja je zajedno s knjižničarkom 15. studenoga 2022. otišla u Zagreb gdje je u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice bila organizirana završna svečanost.

Iskoristili smo priliku da usput pogledamo zgradu Nacionalne i sveučilišne knjižnice iznutra, a imali smo i osobitu sreću da nas je provela poznata spisateljica koja radi u njoj, a rodom je iz Stubice: Nada Mihaljević.

Tijekom programa uz završnicu kviza učenici su mogli čuti recenzije koje su o knjigama napisali drugi učenici, mogli su se upoznati sa Zoranom Pongrašićem i Elizabetom Končić Trlek i vidjeti kako divno plešu učenici Športske gimnazije Zagreb.

Pogledali smo i izložbu Hrvatska pisana baština u nastavi hrvatskoga jezika i povijesti od srednjeg vijeka do 19. stoljeća i izložbu o Ivanu Lučiću Trogiraninu – prvom hrvatskom povjesničaru, a izložbama nas je proveo mr. sc. Ivan Tokić.

Poručili bismo svima: Čitajte što više!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi