Događanja

Škola dobrih djela

Učenici 1.a i 1.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Jasminkom Repar i Ksenijom Antolković tijekom cijele školske godine sudjeluju u  zajedničkom projektu Škola dobrih djela.

Projekt je zamišljen tako da potiče djecu na činjenje dobrih djela.

Zašto je važno djecu odgajati za dobrotvornost i socijalnu osjetljivost?

Zato što su dobrota, plemenitost, solidarnost i osjetljivost za potrebe drugih put prema iskustvu istinske radosti i smisla ljudskog života.

Posebno je važno što u nekim navedenim akcijama naša djeca izravno pomažu vršnjacima iz cijele Hrvatske ili životinjama kojima nema tko pomoći.

U ovo predbožićno vrijeme odlučili smo se na dvije humanitarne akcije: Lucijino svjetlo kojoj je cilj prikupljanje donacija za Klaićevu bolnicu i pomoć skloništu za nezbrinute životinje Luč Zagorja.

Humanitarna akcija provodila se u razdoblju od 7. do 20. prosinca 2022.

Već prvih dana akcije počele su pristizati donacije za bolnicu. Od prikupljenih novaca, a u suradnji s Ljekarnama Švaljek, kupili smo tri inhalatora, beskontaktni toplomjer i vlažne maramice. Djeca su svakodnevno donosila pelene, kozmetiku, vlažne maramice, igračke i odjeću za bebe. Sve prikupljeno krenulo je prema Klaićevoj bolnici.

U isto vrijeme počelo je prikupljanje hrane i dekica za pse. Odjednom je učionica bila prepuna konzervi, suhe hrane, poslastica,  dekica i igračaka za pse. Djeca su pokazala ogromnu želju da pomognu jadnim i ostavljenim životinjama. Jedva čekaju da sve prikupljeno stigne do skloništa i da psima bar malo uljepšaju ove hladne dane.

Iako su još mali i tek su krenuli u školu, pokazali su da zajedništvom, suradnjom i slogom mogu činiti velika djela!

Učiteljice Jasminka i Ksenija

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi