Događanja

Završen projekt Pričam ti priču u prvim razredima

Početak školovanja i prvi susreti s knjigom veliki su događaj za svako dijete i svaku obitelj. Školska knjižničarka se izuzetno  trudi privući najmlađe u knjižnicu i učiniti im boravak u knjižnici što zanimljivijim.

Radi toga je već prije petnaestak godina započet projekt Pričam ti priču. Kroz godine projekt je nadopunjavan i usavršavan, a zapravo se radi o pričanju bajki i priča.

Tijekom prvoga polugodišta učenici prvih razreda svaki tjedan dolaze u knjižnicu poslušati jednu bajku ili priču. Time se navikavaju na prostor knjižnice i na knjižničarku te uživaju u ljepoti bajki i priča. Projekt je već dosada polučio značajne rezultate jer generacije koje su na ovaj način upoznale školsku knjižnicu dolaze puno češće i više posuđuju knjige.

Važno je da se knjiga i čitanje zavole u najmlađoj dobi jer to je jedini preduvjet da će knjiga postati, a nadajmo se i ostati, prijatelj za cijeli život.

Pred kraj projekta održi se sat sinteze u kojem se učenici podsjećaju na sve, više ili manje, poznate dječje bajke i priče.

Završetak projekta predstavlja sat učlanjivanja prvašića u knjižnicu. Za tu priliku učenici viših razreda priređuju malim kolegama igrokaz Miš u knjižnici. Tada učenici prvih razreda dobivaju iskaznice i posuđuju prve knjige koje će čitati sami ili uz pomoć ukućana tijekom zimskih praznika.

Nakon praznika prvašići veselo dolaze u knjižnicu, vesele se slikovnicama, posuđuju, čitaju…uživaju. Voljeli bismo da se taj entuzijazam održi do kraja školovanja pa i za cijeli život!

                                                                                                                      Danica Leštek

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi