Izvanučionička nastava

naslovnaslikaKarlovačka avantura

Aquatika – Stari grad Dubovac – Branič-kula – Gradski muzej Karlovac

U petak 28. listopada učenici 5.a i 5.b razreda uputili su se na izvanučioničku nastavu u Karlovac u kojem su se upoznali sa znamenitostima grada na četiri rijeke.

Čim smo stigli u Karlovac, maglovito i oblačno jutro pretvorilo se u lijep i sunčan dan. Prvo što smo posjetili je novootvoreni akvarij slatkovodnih riba – Aquatika. Tamo smo zaronili ispod površine vode…

U tunelu, u kojem su nas pratili zvukovi vode, vidjeli smo mnogo riba koje se nalaze u rijekama okolice Karlovca i cijele Hrvatske. Neke su ribice bile sramežljive, ali bilo je i onih koje smo uspjeli fotografirati ne koristeći bljeskalicu kako ih ne bismo ometali svjetlošću.

Zatim smo se uputili na brežuljčić iznad grada Karlovca na kojem se nalazi Stari grad Dubovac. Ime nosi po hrastovoj šumi koja je okruživala dvorac, a najpoznatiji je po pobjedi nad Osmanlijama 1578. godine. Popeli smo se na najvišu Branič-kulu, a s njenog vidikovca pruža se prekrasan pogled na grad Karlovac.

Nakon toga slijedilo je spuštanje u centar grada u Gradski muzej Karlovac. Na maketi smo vidjeli kako jezgra Karlovca ima oblik šesterokrake zvijezde koja je karakteristična za renesansnu gradnju. Ipak, najzanimljiviji nam je bio velociped – jedan od prvih bicikala s karlovačkih ulica.

Prepuni dojmova, vratili smo se kući u popodnevnim satima.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi