Izvanučionička nastava

Četvrtaši u Zagrebu

četvrtaši u Zagrebu

Sabor Republike Hrvatske – Muzej grada Zagreba – Zoološki vrt Maksimir

U utorak 18. listopada 2016. godine bili smo na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Posebno nas je razveselilo što su nam se pridružili i učenici PŠ Vučak sa svojom učiteljicom. Vremenska prognoza nam nije bila naklonjena, ali to nas nije obeshrabrilo, odlučili smo da nam ništa neće pokvariti ovaj drugačiji nastavni dan.

Po dolasku u Zagreb posjetili smo Sabor RH gdje smo naučili puno o vlasti u našoj državi. Prošetali smo saborskim prostorijama, susreli neke političare i na kraju, s galerije, pogledali veliku saborsku dvoranu koja je bila spremna za početak sjednice.

Nakon Sabora, posjetili smo Muzej grada Zagreba u kojem smo se upoznali sa zanimljivostima iz prošlosti glavnog grada. Najzanimljivija nam je bila priča o spaljivanju vještica.

Po izlasku iz muzeja kiša je već počela lagano padati, ali to nas nije omelo u razgledavanju Gornjeg grada. Dojmila nas se crkva sv. Marka s prekrasnim krovom i kula Lotrščak s čijeg nas je prozora pozdravio grički top. Šteta što nismo uspjeli doći do kule točno u podne da čujemo topovski pucanj. Spuštanje u Donji grad nam je bilo posebno zanimljivo. Neki učenici su se spustili uspinjačom, a neki stepenicama pored uspinjače. U Donjem gradu smo prošetali Ilicom, zasladili se sladoledom i kolačima na Cvjetnom trgu, prošetali glavnim zagrebačkim trgom, Trgom bana Josipa Jelačića s kojeg smo se popeli na najpoznatiju zagrebačku tržnicu, Dolac, te na kraju posjetili zagrebačku katedralu.Posljednja, a nama i najzanimljivija, stanica našeg putovanja je bio Zoološki vrt grada Zagreba. Po dolasku u Maksimir kiša je počela padati sve jače, a mi smo bili opremljeni kišobranima i toplim jaknama i kiša nam nije smetala. Imali smo dogovoreno kratko predavanje u tropskoj kući gdje smo se pobliže upoznali s krokodilima, gušterima, zmijama, žabama i drugim stanovnicima tropskih krajeva. Najviše nas je iznenadila predavačica kad je rekla da ide po zmiju i tko želi može ju dodirnuti. Nakon predavanja smo razgledali ostatak Zoološkog vrta, oduševili se mnogim životinjama te zadovoljni i prepuni dojmova krenuli kući.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi