Projekt

Mogu li se usvojiti baka i djed?

Na ovo čudnovato pitanje mogu vam odgovoriti učenici 3.b razreda koji su upravo završili sa školskim projektom za poticanje čitanja „Svaki tjedan – podnaslov jedan“.

Oni su svaki tjedan ove školske godine sa svojom učiteljicom Ksenijom Antolković dolazili u knjižnicu na čitanje knjige neobičnoga naslova „Usvojili smo baku i djeda“.

Knjigu je napisala naša Krapinčanka, koja je već osvojila brojne nagrade i bila gošća u našoj školi, a zove se Nena Lončar.

Učenicima se projekt svidio, knjigu je čitala knjižničarka, a učiteljica i knjižničarka su im objašnjavale nepoznate riječi. Nakon svakoga pročitanog poglavlja izdvojili smo vrijeme za razgovor. Zaključili smo da smo odabrali izvrsnu knjigu za zajedničko čitanje.

Nakon čitanja učenici su napravili likovne radove i odgovorili na upitnik koji im je sastavila njihova učiteljica.

Iako je upitnik bio anoniman, nijedan učenik nije imao negativni komentar, svi su pronašli nešto lijepo što im se dopalo u ovom projektu.

U četvrtak 13. 5. u medijateci smo održali malu završnicu projekta na kojoj smo zajednički pogledali prezentaciju koju je od učeničkih radova napravila učiteljica Ksenija Antolković.

Knjižničarka je uredila pano s učeničkim radovima, pričali smo o najzanimljivijim scenama u knjizi i slikali se sa zahvalnicama. Na kraju smo se dogovorili da ćemo i druge godine provesti sličan projekt.

                                                                                                                                          Danica Leštek

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi