Projekt

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

            Zemlja je jako tužna. Ljudi sve manje brinu o njezinim potrebama. Zbog takvog nemara tope se ledenjaci, imamo potrese te puno kiša i poplava. Zemlja traži našu pomoć, a 4.b Osnovne škole Donja Stubica odlučio je pomoći joj.

            Naša učiteljica Ksenija sa svojim učenicima od 2015. godine sudjeluje u humanitarnoj akciji  Plastičnim čepovima do skupih lijekova.  I mi smo se prije tri godine, kad smo krenuli u prvi razred, pridružili toj akciji. Svatko od nas učenika kod kuće prikuplja čepove. Kad skupi veću količinu, donese ih u našu učionicu i stavi u kutiju za čepove. Kad se kutija napuni, nosimo je gospodinu Ivici, stričeku koji prodaje krumpire na ćošku kod knjižare. On je volonter Udruge oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu pa besplatno preveze naše čepove. Udruga čepove šalje na reciklažu i od dobivenih novaca kupuje lijekove za oboljele.

            Na taj način sudjelujemo u humanitarnoj akciji za oboljele, ali i  pomažemo u očuvanju okoliša.  Nadamo se da će i ostali učenici slijediti naš primjer ili na neki drugi način pomoći čuvati Zemlju. Svima nam je u interesu da je što čišća i zdravija za sve nas.

                                                                                                                                  Kevin Čajko, 4.b

            Našoj akciji su se tijekom ovih šest godina pridružili poneki učenici ostalih razreda, učiteljice i tete kuharice. Mi bismo željeli da taj broj bude što veći.

Pridružite nam se, donesite čepove, pomozite oboljelima i čuvajte naš planet!

                                                                                            učenici i učiteljica 4.b razreda

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi