Projekt

Mame, budite zdrave!

Ove školske godine učenici naše škole priključili su se nacionalnom projektu udruge Sve za nju „Mama, budi zdrava – ružičasti listopad 2021“.

Projekt se provodi u osnovnim i srednjim školama širom Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Nagrađen je 2017. na javnom pozivu „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“ Ureda za udruge Vlade RH i izabran među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnoga ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Svi učenici dobili su ružičaste balone i letke koje su nakon zajedničkog fotografiranja odnijeli kući svojim mamama. U letcima se majke pozivaju na brigu o zdravlju i promiču Nacionalni programi ranog otkrivanja raka. Djeca mogu imati pozitivan utjecaj na roditelje te potaknuti njihovo odgovornije ponašanje. Stoga su u udruzi Sve za nju osmislili ovaj projekt u kome djeca sudjeluju u prenošenju preventivnih i edukativnih poruka majkama i drugim ženskim članovima obitelji kako bi ih potakli na redovitije kontrolne preglede.

Fotografije u sklopu akcije možete pogledati u fotogaleriji.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi