Projekt

Od grude zemlje do posude

U sklopu projekta „Od grude zemlje do posude” financijski podržanog od strane Ministarstva kulture i medija u petak 26.11.2021. u školi je održana radionica rada na lončarskom kolu.

Na radionici su sudjelovale učenice školske keramičarsko-kreativne grupe te učenici 3. b razreda s učiteljicama Gordanom Smokrović Mioč i Snježanom Štefek-Borovčak.

U vještinu tradicijskoga lončarstva uveo nas je majstor Tomo Kovačić iz Marije Bistrice, a čekajući na svoj red za rad na kolu – učenici su u tehnici valjanja gline izradili i prekrasne božićne ukrase.

S puno veselja, posude su na kolu nastajale kao čarolijom, uz uzvike oduševljenja i osjećaj ponosa. Sretni smo što se majstor Tomo odazvao pozivu da dođe u školu te smo tako prvotno planiranu terensku nastavu uspješno „prebacili” u našu malu učionicu. I vršnjačka suradnja na radionici pokazala se punim pogotkom – učenice viših razreda pripremile su pokazne radove i materijale za izradu božićnih ukrasa u 3.b razredu, a učenici 3.b razreda već su bili u prilici bojama za keramiku ukrašavati radove starijih učenika.

Radionica je od prvog do zadnjeg trenutka protekla u dinamičnom i vedrom ozračju, izradili smo brojne predmete koji su trenutno u fazi sušenja te će ih nakon pečenja u peći za keramiku dalje obraditi učenice keramičarske grupe. Kad se male ruke slože – sve se može.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi