Projekt

Završen projekt „Naša mala knjižnica“ u 2.a i 2.c razredu

Tijekom školske godine 2021./2022. u drugim razredima provodio se projekt Naša mala knjižnica u suradnji s izdavačkom kućom Ibis grafika d.o.o.

Knjižničarka je u 2.a, 2.b i 2.c pročitala slikovnice JETI u kojega nitko nije vjerovao Asie Olejarczyk i Medvjedovanje Kestutisa Kasparavičiusa.

Nakon čitanja puno smo razgovarali o slikovnicama, o tekstu i ilustracijama, učenici su rješavali zadatke u Kreativnoj knjižici 2 i napravili zanimljive likovne radove.

Učiteljica 2.c Jelica Kunac je učenike svojeg razreda motivirala na izradu Jetija u zanimljivoj likovnoj tehnici, a učiteljica Kristina Čajko je potaknula svoje učenike na izradu stripa na temu slikovnice Medvjedovanje.

Likovni radovi su bili izloženi u Medijateci.

Učenici 2.a i 2.c razreda su zajedno sa svojim učiteljicama Ivanom Škrablin i Nikolinom Mikulec dolazili u knjižnicu na čitanje knjige Baton i Roni: što sve može pasti na pamet dječaku i psu Koraljke Milun.

Radi se o pravom dječjem romanu koji učenici drugog razreda, bez pomoći učiteljica i knjižničarke, teško mogu sami pročitati. Roman je tako napisan da nas je polako uvodio u radnju koja se sve više zahuktavala. Što smo se više bližili kraju knjige, to nam je bilo zanimljivije.

Radi se o odnosu i zajedničkim pustolovinama dječaka i njegovog psa, a to je djeci jako bliska i draga tema. Svi su se nadovezivali pričama o svojim kućnim ljubimcima tako da smo jedva stizali reći sve što smo željeli.

Završnicu projekta smo u 2.a i 2.c razredu održali 14. i 15. lipnja. Zajednički smo rješavali zadatke u Kreativnoj knjižici 2 i opet puno razgovarali o knjizi i o našim kućnim ljubimcima. Na kraju su svi učenici dobili priznanja za uspješno odrađeni projekt.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi