Projekt

Gospođica Ljubav

  • razredni projekt učenika 6.a i b razreda
  • 2. dio

Gospođica Ljubav posjetila je 2.b razred

Dan kao i svaki drugi, učenici 2.b razreda ulaze u učionicu, no zastaju jer ih je zateklo nešto neočekivano. Na svim klupama nalazilo se po nekoliko slikovnica, vrlo neobičnih slikovnica! Slikovnice su pisane i ilustrirane rukom njihovih starijih kolega iz 6.a i 6.b razreda.

Listanje slikovnica počelo je odmah, nije se trebalo čekati početak sata. Jedan drugome s ponosom su pokazivali slikovnice koje su ih dočekale na klupi, zajedno su listali, otkrivali njihove autore…

Jedva su dočekali početak sata i objašnjenje o kakvom se to čudu radi! Pročitali smo poruke šestaša koje su se nalazile na ploči s objašnjenjem da su u sklopu razrednoga projekta iz Hrvatskoga jezika nastale slikovnice na temu ljubavi, poticaj je bila Gospođica Ljubav i mjesec ljubavi, a projekt je s njima provela profesorica Koraljka Parlaj.

Prolistali smo većinu slikovnica i otkrili da ljubav nije samo kada imaš simpatiju, već je ljubav majka, sestra, brat, prijateljstvo, šuma, životinje, cvijeće, igračke te smo zaključili:

 „Koliko raznih ljubavi ima, svijet je ispunjen njima!“

Neke slikovnice odmah su pročitali, razgledavali su ilustracije i nije se znalo što ih više oduševljava – riječ ili slika. Dogovor je bio da slikovnice ostanu u učionici tijekom dva nastavna tjedna, a potom odlaze u goste učenicima 2.a razreda.

No odrasli planiraju, a djeca sanjaju! Zamolili su da ponesu slikovnice svojim kućama, one koje su pisane tiskanim slovima pročitat će sami, a one rukopisnim pismom, pročitat će im roditelji.

Idući dan slušali smo dojmove:

LOVRO: Meni se posebno sviđala slikovnica o životinjama jer jako volim životinje.

EVA: Posebno mi se sviđala Lukina slikovnica jer poznajem Luku i njegovog brata i znam sve o događaju o kojem je pisao.

Zojina priča ih je dirnula zbog ljubavi prema sestri, Kiarina jer je prekrasno ilustrirana, Lukrecijina jer je tako jednostavna, a tako lijepo priča o šumi, Petrina, Sarina…svaka je slikovnica posebna na svoj način!

Veselimo se ponovnom susretu sa slikovnicama!

Hvala učenicima 6.a i 6.b razreda i profesorici Koraljki na pruženom zadovoljstvu čitanja i druženja s vrlo neobičnim slikovnicama!

(….psssst… i mi pripremamo jednu zajedničku slikovnicu… o proljeću …)

Pogledajte fotografije u prilogu!

                                                                                  učiteljica i učenici 2.b razreda

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi