Projekti

Erasmus+ projekt P.S. Pokreni solidarnost!

Centar za mirovne studije u sklopu Erasmus+ programa sudjeluje u provedbi trogodišnjega projekta ‘Build European Solidarity Today – Let’s replay the fraternity card in Europe!’ s partnerskim organizacijama iz Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Poljske.

Cilj projekta je s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremene svjetske izazove i to kroz obradu fotografija i pisanje osvrta. 

 

Projekt je originalno osmišljen 2002. godine u Francuskoj i od tada se uspješno provodi kao obrazovni odgovor na negativne društvene pojave kao što su rasizam i isključivost. Projekt naglašava važnost suživota različitih ideja, religija, rasa, statusnih grupa i sl. kroz jednostavnu aktivnost slanja učeničkih poruka nepoznatim ljudima u njihovoj zajednici, pomalo poput “poruka u boci”.

Ove školske godine naša je škola jedna od dvadesetak škola u Hrvatskoj koje će sudjelovati u projektu. Jednaka će se aktivnost, s istim fotografijama i materijalima, paralelno odvijati s učenicima u školama u Francuskoj, Poljskoj, Italiji, Sloveniji i Španjolskoj, a to omogućuje povezivanje nastavnika/ca/ i učenika/ca partnerskih škola te razmjenu iskustava rada na istim temama.

Više informacija o projektu možete vidjeti na web stranici www.fraternity-card.eu.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi