Projekti

ROBOTIKA

Učenici naše škole od ove školske godine mogu prisustvovati nastavi ROBOTIKE.

Zahvaljujući Croatian Makers Ligi i projektu u kojega je ušla i naša škola, dobit ćemo nekoliko robota za vježbu i učenje, a posebno uspješni učenici sudjelovat će na raznim, brojnim i zahtjevnim natjecanjima tijekom školske godine. U učenju će im pomagati učiteljica Informatike Katarina Poslek.

Što su roboti?

Roboti su mehanički uređaji koji su programirani da slijede upute ugrađene programom. Robotika se predaje u školama jer postoje dokazi da učenici dobro prihvaćaju predmete koji u svom sadržaju imaju i programiranje robota. Programirajući, učenici se međusobno potiču da pronalaze što bolja rješenja. Pet razloga za podučavanje robotike u školama:

  • učenicima je takva nastava zabavna i potiče natjecateljski duh
  • pojam programiranja može biti apstraktan i nejasan učenicima, ali kroz nastavu robotike taj pojam lakše usvajaju, uče davati precizne upute i uočavaju povezanost znanosti i tehnologije
  • od malih nogu djeca stječu vještine koje im mogu pomoći pri izboru budućega zanimanja i zapošljavanja
  • nastava robotike prikladna je za djecu različitih sposobnosti
  • otvoreni put usvajanju znanja o konstruiranju i programiranju robota, o njihovim mogućnostima i kvalitetama te tako otklanjaju strah pred novom tehnologijom.

Mladim i naprednim informatičarima želimo puno uspjeha u radu!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi