Projekti

BOOKMARK EXCHANGE PROJECT 2016.

img_7004xNaša škola već niz godina sudjeluje u ovom uzbudljivom projektu. Ove godine tema projekta bila je: Learn to decode your world – Nauči otkrivati svijet.

Ima nešto još zanimljivije u vezi s ovogodišnjim projektom: ove godine surađivali smo s dvije škole iz dvije različite zemlje. Učenici četvrtih razreda razmijenili su straničnike s učenicima iz Mađarske i to iz glavnog grada Budimpešte

Učenici 4.a (učiteljica Katica Svečnjak), 4.b (učiteljica Štefica Gorupec) i 4.c (učiteljica Ivana Škrablin) ukupno su napravili 50 straničnika koji su tematski bili vezani uz naše nacionalne simbole, posebno naš grb, a izradili su ih flomasterom ili drvenim bojama. Bilo je tu hrvatskih šahovnica u raznim varijantama i oblicima, neki učenici su osmislili kartu Hrvatske ili se poigrali šahovnicom i još jednim našim simbolom: kravatom. Učenici iz Mađarske napravili su straničnike koji se razlikuju kako motivima, tako tehnikom izrade i oblikom. Većina ih je na sebi imala ispisan moto projekta: Learn to decode your world.

Učenici 5.b razreda na satu Likovne kulture s učiteljicom Dariom Fotak izradili su straničnike u tehnici kolaž papira s različitim motivima, a prevladavali su motivi vezani uz zimu i Božić. Poslali smo ih u školu koja se nalazi u Tallinnu, glavnom gradu Estonije. Oni su nama poslali straničnike koji se ističu veličinom i bogatim koloritom u svim duginim bojama.

Straničnike iz naše škole voditeljica projekta knjižničarka Danica Pelko je plastificirala tako da će ostati trajna uspomena dalekim prijateljima. Uz straničnike razmijenili smo i prospekte s informacijama o školama i njihovim sredinama.

Projektu izmjene straničnika, koji se diljem svijeta provodi u listopadu – mjesecu školskih knjižnica, djeca se neobično vesele. Vole kontaktirati sa svojim prijateljima u dalekim zemljama, a pogotovo vole imati simpatični mali predmet nastao radom ruku dalekih prijatelja.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi