Projekti

Čitamo mi, u obitelji svi

    U drugom polugodištu prošle školske godine započeli smo projekt za poticanje čitanja Čitamo mi, u obitelji svi u kojem su sudjelovali učenici trećih razreda naše škole. U 3.a razredu projekt smo završili prošle školske godine, a u 3.b i 3.c nismo, tako da smo nastavili u ovoj školskoj godini, iako su učenici već postali četvrtaši.

Škola je nabavila dvije naprtnjače s knjigama. U prvoj su bili ovi naslovi: H. Kovačević: Prijatelji šumskog sokola, D. Macan: Moj tata je tat, M. Gavran: Kako smo lomili noge, Kad je Findus bio mali i izgubio se, Alijenologija: cjeloviti vodič kroz svijet izvanzemaljaca, Više od igre: Ispričaj mi priču: Dramske metode u igri, Snimamo film: sve što trebamo znati o tome kako…, Upoznaj Hrvatsku.

U drugom ruksaku našle su se ove knjige: S. Šesto: Tinuninu, D. Macan: Dlako vuk, J. Matanović: Samo majka i kći, Kineska knjiga čuda: priče i bajke iz kineske davnine, Zmajologija: Velika knjiga zmajeva dr. Ernesta Drakea, Razvoj dječjeg mozga – 12 revolucionarnih strategija, K. Benyovski Šoštarić: Mala vrtlarica, Z. Balog: Klekovačke vještice.

Radi se o izuzetno zanimljivim knjigama različitoga sadržaja, tako da se moglo naći ponešto za svakoga člana obitelji. Ruksak je svako dijete imalo kod sebe po tjedan dana, a svakoga petka smo razmjenjivali dojmove iz pojedine obitelji.

Kroz projekt je prošlo 56 učenika i u završnim anketama učenici i njihovi roditelji su se uglavnom pohvalno izrazili o projektu. U drugom polugodištu ruksaci idu u PŠ Lepa Ves i u PŠ Vučak tako da će i učenici iz područnih škola imati prilike uživati u lijepim knjigama.

O čitanju se najbolje izrazila jedna učenica koje je pod porukom organizatorima projekta ovako napisala: „Čitanjem upijamo znanje, učimo nove riječi…možda (vjerojatno) vama čitanje nije zabavno, ali zapravo jest. Samo trebate naći pravo književno djelo (bajka, igrokaz, pripovijetka…) i onda će vam čitanje biti odlično!“

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi