Projekti

Projekt „Vidi i klikni“

Učenici prvih razreda matične škole te područne škole Lepa Ves su, sa svojim učiteljima i djelatnicima HAK-a, u ponedjeljak 4. prosinca realizirali projekt „Vidi i klikni“.

Riječ je o kampanji HAK-a kojoj je cilj podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu. Učenici su upoznati s praktičnim informacijama o sigurnom načinu ponašanja u prometu (u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu), prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste (propisnom i pravilnom prelaženju korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila…), prolasku raskrižjem, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera), uspostavi vizualnog kontakta / komunikacije pješak – vozač, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilu te rizicima nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva. Sve navedeno su isprobali i uvježbali pod stručnim vodstvom djelatnika HAK-a.

Ovakav način učenja učenicima se jako svidio te priželjkuju još projekata u kojima će, na praktičnim primjerima i na zanimljiv način, usvojiti nove nastavne sadržaje, ali i znanja potrebna za samostalni život.

 

 

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi