Projekti

Ruksak pun kulture

 

U srijedu 9. svibnja održana je predstava koja je organizirana putem programa Ruksak pun kulture.

Ruksak (pun) kulture program je koji omogućava usvajanje te približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koja žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.
Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Učenici od 1. do 4. razreda matične i područne škole gledali su predstavu „Šumastikus“. Ovo je priča o dva naizgled potpuno različita djeteta, odnosno karaktera.  Zajedno se nađu  u šumi i ovise samo jedno o drugome.  Ona ima mp3 player i ružičasti dvorac, a on pravi šator. Ona voli slušati Taylor Swift, a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko. Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čini ovu interaktivnu predstavu magičnim mjestom naših protagonista, a time zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

Moglo se vidjeti na licima učenika kako uživaju jer su imali prilike na drugi način sudjelovati  u predstavi koja se održala u prirodi iza škole na školskom dvorištu. Nakon predstave za učenike područnih škola bila je organizirana radionica.

Zanimljivosti toga dana pogledajte u našoj fotogaleriji!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2020.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi