Terenska nastava

Ivanina kuća bajke

20161004_112612U utorak 4. listopada 2016. godine bili smo na terenskoj nastavi u Ogulinu. Posjetili smo Ivaninu kuću bajke. Ispred kuće su nas dočekale ljubazne djelatnice koje su za nas odjenule kostime Ivane Brlić Mažuranić i Malika Tintilinića.

I čarolija je započela…

Odjednom smo se našli u svijetu bajki. Ušli smo u Tajanstvenu sobu gdje smo pogledali animirani film o djevojčici Ivani koja je živjela u svijetu mašte. Razgovarali smo o stvarnim i nestvarnim likovima koji su se javljali u filmu. Nakon toga smo prošetali Začaranim hodnicima Ivanine kuće u kojoj nas je na svakom zidu, u svakom kutu dočekalo neko iznenađenje. Ušli smo u Čarobnu šumu u kojoj stabla pričaju priče iz Ivaninih djela i zgode iz njezina života. Ulazili smo u čarobno stablo gdje smo slušali bajke, rješavali kvizove o bajkama, čitali po zidovima ispisana imena pisaca bajki. Sjeli smo u kutak Ognjište gdje smo mogli slušati bajku koju smo sami odabrali. Vidjeli smo „Bajkovitu biblioteku“ i u njoj stara izdanja bajki. Oduševile su nas ilustracije na zidovima i tajanstvena rasvjeta u svim čarobnim prostorijama kroz koje smo prolazili. Najviše nam se svidjelo Čarobno zrcalo koje otkriva “unutarnju čudesnu” sliku onoga tko se u njemu ogleda, ali samo onaj tko ga pozorno sluša može dobiti čarobnu moć.

Popeli smo se stubama dvorca do Kreativne sobe gdje smo zajedno s Malikom Tintilinićem od ponuđenih materijala izrađivali kuću bajke. Bili smo vrlo maštoviti i vrijedni te zajedničkim trudom i zalaganjem izradili nekoliko predivnih kuća koje smo uzeli sa sobom. Izložili smo ih u našoj učionici. Dok ih sada gledamo i igramo se s njima, često otputujemo u čarobni svijet Ivaninih bajki…

Učenici i učiteljice trećih razreda

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi