Događanja

Geografska grupa na terenskoj nastavi

Učenici Ema Lešković, Luka Ljubić i Luka Mezdić su u srijedu 31.5.2023. godine sudjelovali na terenskoj nastavi Stubičke Toplice – jezero Jarki.

Terenska nastava organizirana je u sklopu izvannastavne aktivnosti na kojoj su učenici tijekom nastavne godine istraživali prirodnu i kulturnu baštinu stubičkoga kraja.

Nastavi čitati

Događanja

Dan otvorenih vrata Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Donja Stubica

Dana 27. svibnja učenici 4.b razreda posjetili su DVD Donja Stubica. Povodom obilježavanja Dana grada DVD Donja Stubica po prvi puta je organizirao Dan otvorenih vrata te na taj način pozvao odrasle i djecu da ih pobliže upoznaju.

Nastavi čitati

Projekt

Projekt: Zajedno za lakši prijelaz

– OŠ Donja Stubica i DV Bubamara Donja Stubica

U sklopu novog oblika suradnje Dječjeg vrtića Bubamara i naše osnovne škole, koji se odvijao kroz cijelu nastavnu godinu susretom timova iz vrtića i škole, ovih smo dana ostvarili njegov najzanimljiviji dio.

Nakon obavljenih upisa budući prvašići posjetili su učenike 4. razreda i učiteljice koje će ih primiti u prvi razred.

Nastavi čitati

Događanja

Županijsko natjecanje u streljaštvu

Županijsko natjecanje u streljaštvu održalo se 26. svibnja 2023. godine u streljani u Velikom Trgovišću.

Učenici Osnovne škole Donja Stubica nastupili su nakon dužeg perioda izbivanja s natjecanja u streljaštvu.

Nastavi čitati

Događanja

Trodnevna školska ekskurzija učenika sedmih razreda u Istru

Učenici sedmih razreda bili su na trodnevnoj školskoj ekskurziji od 24. do 26. svibnja ove godine na području Istre.

U organizaciji agencije DND-RADOST DJECI d.o.o. na put su krenuli u srijedu u sedam sati.

Nastavi čitati

Događanja

Debata u Muzeju seljačkih buna

Učenice osmih razreda sudjelovale su u debati, koja je održana u četvrtak 25. svibnja u 13 sati u Muzeju seljačkih buna, povodom 450. obljetnice Seljačke bune.

U Muzeju seljačkih buna, povodom obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune, održana je prva javna prezentacijska debata pod nazivom „(Po)buna u školi: socijalna pravda u vrijeme Bune i danas“.

Nastavi čitati

Događanja

Kako su nastali šareni kišobrani?

Tijekom ožujka učionicu 4.b razreda ukrasili su šareni kišobrani. Nisu to bili obični kišobrani, to su bili kišobrani oslikani motivom cvjetova japanskih trešanja.

Japanske trešnje krase naš grad u prvim proljetnim danima, a tople zrake sunca brzo ih probude i potaknu na cvatnju. Svi im se divimo!

Nastavi čitati

Događanja

Prvašići u Krašogradu

Dana 25. svibnja 2023. godine učenici prvih razreda naše škole zajedno s učenicima prvog i trećeg razreda PŠ Vučak posjetili su Ekopark Krašograd.

Nastavi čitati

Međunarodni projekt

DoGood People – Činimo dobro uz Otisak srca

Ove su školske godine učenici 6.a i c razreda uz pomoć svojih razrednica Koraljke Parlaj i Anite Pavetić te Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva sudjelovali u projektu DoGood People – Činimo dobro uz Otisak srca.

Program Činimo dobro uz Otisak srca kroz platformu DoGood People namijenjen je djeci i mladima.

Ciljevi projekta bili su promocija UN-ovih planova održivoga razvoja među učenicima, izvršavanje određenih zadataka s ciljem povećanja svjesnosti djece i mladih o UN-ovim globalnim ciljevima održivoga razvoja, promocija konkretnih, jednostavnih i svakodnevnih rutina za osobni i kolektivni doprinos održivom razvoju te međusobno povezivanje škola i učenika.

Nastavi čitati

Terenska nastava

Trakošćan

Dana 25. svibnja 2023. učenici 2. razreda OŠ Donja Stubica i PŠ Vučak bili su na terenskoj nastavi. Posjetili su dvorac Trakošćan, zamišljali se u prošlim vremenima i oduševili se zbirkama starih predmeta.

Nastavi čitati

Događanja

Članica Male Kajkaviane Helena Mikulec dobila prvu nagradu na natječaju Hrvatskoga šumarskog instituta

Povodom 10. Dana otvorenih vrata Hrvatski šumarski institut organizirao je likovni i literarni natječaj na temu: „ŠUME ZA BUDUĆNOST“.

Na natječaj su bila pozvana djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s područja RH.

Nastavi čitati

Izvanučionička nastava

Slavonija – Zemlja Panonskoga mora i bećarca

U utorak 23. svibnja jedna mješovita skupina učenika naše škole posjetila je Pleternicu. Razgledali smo Muzej bećarca, posjetili Interpretacijski centar Terra Panonica i vožnjom u turističkom vlakiću razgledali grad Pleternicu.

Nastavi čitati

Događanja

Škola u prirodi

– Makarska

Od 16. do 19. svibnja učenici četvrtih razreda matične i dio četvrtaša Područne škole Lepa Ves boravili su u Makarskoj u sklopu programa realizacije Škole u prirodi.

Uzbuđenje za ovu generaciju učenika bilo je tim veće jer su gotovo cijela prva tri razreda proveli u izolaciji. Pred svima je bilo, uz ostvarivanje planiranoga programa, puno izazova poput odvojenosti od roditelja te samostalnost i odgovornost u čitavom nizu običnih, životnih situacija.

Nastavi čitati

Događanja

Trodnevna školska ekskurzija osmih razreda u Istru

Učenici osmih razreda prisustvovali su trodnevnoj školskoj ekskurziji od 15.5. do 17.5.2023. godine na području Istre.

U organizaciji agencije Koncept putovanja d.o.o. iz Koprivnice učenici osmih razreda na put su krenuli rano ujutro 15.5.2023. Već prvog dana čekalo ih je niz aktivnosti i razgled pitoresknih gradića Istre. Prvo smo svratili u mali gradić Roč gdje smo, uz stručno vodstvo našeg vodiča Damira Molnara, saznali niz povijesnih zanimljivosti. Slijedilo je panoramsko razgledavanje Aleje glagoljaša, a zatim putovanje do Huma, najmanjeg grada na svijetu. Put nas je dalje odveo do najbolje sačuvane srednjovjekovne utvrde na istarskom poluotoku, Motovuna. Iako je prvotno bilo u planu pješačiti do same utvrde, učenike je obradovala vijest da ćemo se do samog gradića prevesti lokalnim autobusom. Nakon razgledavanja Motovuna i prvog sladoleda toga dana produžili smo do Zvjezdarnice Višnjan. Uz stručno vodstvo osoblja spomenute zvjezdarnice poslušali smo predavanje o našem Sunčevom sustavu i prisjetili smo se kako smo, uistinu, treći kamenčić od Sunca u moru brojnih kometa, asteroida i meteora koje prati budno oko zvjezdarnice Višnjana, teleskop Dagor težak 25 tona. Iako nam vremenska prognoza nije bila naklonjena te nismo uspjeli vidjeti Sunčeve pjege, učenici su imale prilike držati komadiće meteora. Dan se bližio kraju pa smo se napokon uputili i prema našem smještaju u odmaralištu Centinera u Banjolama. Nakon smještaja u sobe, prošetali smo do obližnje plaže. Najhrabriji učenici odvažili su se i na prvo kupanje. Uslijedila je večera te zajedničko druženje u discu uz ples i pjesmu.

Nastavi čitati

Projekt

Projekt: Interpretacija baštine

U sklopu izvannastavne aktivnosti Keramičarsko-kreativne grupe u drugom polugodištu ove školske godine proveden je projekt Interpretacija baštine.

Učenice uključene u rad grupe s učiteljicom Gordanom Smokrović Mioč istraživale su tradicijske motive drvenih zagorskih igračaka te ih primijenile na keramici, prvenstveno na nakitu, no i na lončarskim posudama.

Nastavi čitati

Događanja

Posjet manifestaciji „Piknik u dvorcu Bračak“

U srijedu 17. svibnja učenici 7. razreda zajedno s pedagoginjom Mandom Pozaić posjetili su manifestaciju pod nazivom „Piknik u dvorcu Bračak“.

Manifestaciju „Piknik u dvorcu Bračak“ organizirao je Regionalni centar kompetentnosti – Srednja škola Zabok. Cilj manifestacije je prezentacija Srednje škole Zabok te demonstracija ugostiteljskih i turističkih vještina učenicima 8. razreda.

Nastavi čitati

Događanja

Državno natjecanje mladih Hrvatskoga crvenog križa

Nakon trogodišnje stanke zbog pandemije bolesti COVID-19 Hrvatski Crveni križ je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Agencijom za odgoj i obrazovanje u razdoblju 13. – 15. svibnja 2023. u Zagrebu u prostorima Osnovne škole Izidora Kršnjavoga organizirao 24. državno natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa koje se tradicionalno održava u Tjednu Crvenog križa.

Nastavi čitati

Događanja

Mala Kajkaviana sudjeluje u stvaranju novoga kajkavskog rječnika

U srijedu 10. svibnja 2023. u prostorima udruge Kajkaviana (Fellerova zgrada, Trg Matije Gupca 27,
Donja Stubica) održana je radionica na temu primjene novih tehnologija u trajanju od 45 minuta. Radionicu su vodili stručnjaci iz poduzetničkog centra Urbanex d.o.o. iz Zagreba.

Na radionici je bilo četvero učenika iz OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice i šest članica Male Kajkaviane: Helena Mikulec, Vida i Jana Škrablin, Una Vlahović, Gabrijela Hanžek i Irma Vnučec. Naše učenice su aktivno sudjelovale u snimanju zvučnog zapisa pojmova za rječnik. Također su kreirale mini-poster za jednu kajkavsku izreku. Našlo se vremena i za šale i za slatkiše…

Nastavi čitati

Događanja

Ruksak pun kulture u našoj školi

U srijedu 10. svibnja 2023. učenici i učitelji naše škole sudjelovali su u projektu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Ruksak pun kulture.

Tema ruksaka, koji je doputovao do nas, bila je putopis. Iz ruksaka su „iskočili“ poznati putopisac i glazbenik Hrvoje Rupčić i spisateljica Irena Zelena.

Nastavi čitati

Događanja

Rezultati natjecanja „Klokan bez granica“

Natjecanje “Klokan bez granica” održano je u mjesecu ožujku, a iz naše škole natjecalo se 60-tak učenika.

Nastavi čitati

e-spomenice

copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:

e-dnevnik za učenike

Pratite nas na:

Google Photos albumi