Obavijest

Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

upućujemo vam poziv i zamolbu na suradnju zbog primijećenih neprimjerenih ponašanja koje učenici u posljednje vrijeme iskazuju.

Molimo vas, obratite pozornost na sadržaje koji su djeci dostupni preko društvenih mreža, osobito

TikTok-a,  jer pojedini učenici tamo pronalaze ideje za razne tzv. „izazove“ kojima dovode u pitanje

svoju i sigurnost ostalih učenika.

Potrebno je nadzirati sadržaje i aktivnosti djece te prema potrebi ograničiti pristup društvenim

mrežama, kao i nadgledati koje „influencere“ djeca prate i doživljavaju  kao suvremene autoritete čije mišljenje i ponašanja poštuju, a u konačnici i slijede.

Znamo da djeca nisu ni psihološki ni emocionalno zrele osobe te spadaju u ranjive skupine na koje je lako utjecati zbog čega mogu postati i žrtve negativnih utjecaja.

U školi se provodi Školski preventivni program s ciljem osnaživanja njihovih vještina nošenja s

izazovima odrastanja, ali pomoć i kontrola roditelja od najveće je važnosti i nezaobilazan faktor u

procesu odgoja i odrastanja.

Događanja

NTC centar u Radoboju

Prenosimo poziv NTC centra u Radoboju:

Nakon uspješnog NTC kampa u Radoboju ovog ljeta, NTC učenje nastavlja svoj program u Hrvatskom zagorju. Oduševljena djeca, zadovoljni predavači i izvrsni domaćini (Općina Radoboj i DND Radoboj), potaknuli su nas da organiziramo i NTC radionice u Radoboju.

U radu NTC radionica primjenjivat će se NTC sustav učenja, autora dr. Ranka Rajovića, dugogodišnjeg člana Odbora svjetske MENSE za rad s darovitom djecom i suradnika UNICEF-a za rani razvoj djece.

NTC program nastao je kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja. Uspješno se primjenjuje u 18 država Europe, a jedna od njih je i Hrvatska, gdje je dr. Ranko Rajović rado viđen gost na stručnim i znanstvenim skupovima.

NTC sustav učenja verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (KLASA: 602-01/18-01/00413; URBROJ: 533-06-18-0004 od 10. srpnja 2018. godine).

Svojim prepoznatljivim programom autor dr. Ranko Rajović i predavači NTC tima, omogućit će djeci učenje kroz igru i istraživanje. Naš cilj je da potičemo razvoj vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju.

Pozivamo djecu od 3 do 10 godina da nam se pridruže, da uče igrajući se i da, uz pomoć i usmjeravanje NTC tima, postanu djeca spremna na izazove koje nam donosi novo doba u budućnosti!

Događanja

Obilježen Dan europske baštine

Izvannastavna grupa Mladih povjesničari, koju vodi učiteljica Nikolina Rod, posjetila je u petak 30. 9. 2022. Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica i tako obilježila Dan europske baštine.

U petak poslijepodne krenuli smo prema muzeju u kojem nas je dočekala voditeljica Lidija, kustosica muzeja. Sudjelovale smo na radionici karikature i stripa koju je vodio poznati ilustrator Nik Titanik.

Crtale smo karikaturu Luke Modrića koja je izgledala vrlo smiješno. Nakon toga radili smo strip na temu Matije Gupca i dobile mnogo korisnih savjeta vezanih uz tehniku i način crtanja. Isprobale smo i hologramske naočale te imale priliku čuti „oživljenog“ Tahya. Odigrale smo i Memory igricu.

Voditeljica nas je provela do dijela muzeja u kojem smo saznale mnogo informacija o razvoju sporta u Donjoj Stubici. Na kraju smo gledale video-mapping projekciju na Spomeniku koja nas je oduševila.

Posjet muzeju bio je vrlo zabavan i poučan. Veselimo se ponovnom dolasku!

                                                  Astrid Jaić, Gabrijela Hrbić i Martina Pavlić, 7.c

Događanja

Sajam sportova

U petak 30. rujna u velikoj sportskoj dvorani održan je Sajam sportova. Taj dan posvetili smo sportu, a brojna sportska društva predstavila su se našim učenicima:

 • Stolnoteniski klub Stubica
 • Nogometni klub Stubica
 • Badmintonski klub Ikar
 • Streljačko društvo Metalis Donja Stubica
 • Florball klub Hidraulika Kurelja Donja Stubica

Zainteresiranih za razne sportove bilo je puno, vjerujemo da je svatko pronašao sport kojim bi se volio baviti i zdravo živjeti!

Događanja

Znanstveni piknik

U Gornjoj Stubici u perivoju dvorca Oršić 23. i 24. rujna održan je jedanaesti po redu Znanstveni piknik koji se po četvrti puta održava u Hrvatskom zagorju.

Popularizacija znanosti i približavanje iste najmlađima na zabavan način cilj je stotinjak izlagača koji su se okupili na ovogodišnjem izdanju Znanstvenog piknika.

Organizator manifestacije je Udruga Profesor Baltazar.

I naša se škola pridružila ovoj zanimljivoj i poučnoj manifestaciji. Ekipu naše škole činilo je 10 učenica: Helena Stepan, Magdalena Mordej, Tia Bivol, Zoja Kuren, Kiara Hren, Pavla Meglić, Eva Veverec, Iris Lešković, Karla Martinek i  Laura Zrinski. One su izvodile niz pokusa vezanih uz gustoću, toplinski kapacitet, tlak zraka, katalizatore, egzotermne reakcije i tako najmlađima približile znanost, a pri tome i same produbile svoje znanje iz prirodoslovnih predmeta. To su učinile uz nadzor učiteljica Andreje Čmarec, Tine Vugrinec, Ivane Škrablin i Sanje Vidiček.

Osim toga, u petak Piknik su posjetili i naši četvrtaši uz pratnju svojih učiteljica Snježane Puščenik i Snježene Štefek Borovčak.

Čestitamo i zahvaljujemo svima na trudu te sudjelovanju na jedanaestom Znanstvenom pikniku! 

Događanja

Program prometne kulture za najmlađe 2022.

U našoj se školi u petak 23. rujna održao vrlo zanimljiv program prometne kulture za najmlađe, poznatiji YUMICAR!

Evo što su o njemu objavili članovi Yumicar tima:

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice osmoga razreda na čemu smo im zahvalni.

Pored prometnoga poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg je ponosno prezentirao iz Policijske postaje Donja Stubica policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gospodin Danijel Gredičak.

Ovdje želimo istaknuti da je nemoguće ne primijetiti njegovu profesionalnost i ljubav prema svojem poslu, djeca s ovakvim policajcima jednostavno uživaju, veliko BRAVO za gospodina Gredičaka!

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Donja Stubica vatrogasci, gospoda Dalibor Strugar, Stjepan Znika i Dominik Sačer, gđa Viktorija Kureci i gđa Anamarija Haric i paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Zahvaljujemo se na organizaciji zapovjedniku DVD-a gospodinu Miljenku Sačeru!

Mali vatrogasci imali su priliku isprobati vatrogasnu opremu, upoznati osnove važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar te načinima prevencije. Djeci su pokazali unutrašnjost i opremu vatrogasnog vozila te standardnu opremu vatrogasaca.

Nakon toga se djeci prikazala vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Hvala vam, dragi vatrogasci, s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi!

Nakon vatrogasaca djeca su imala priliku naučiti i osnove prve pomoći koju je vodila ravnateljica Gradskoga društva Crvenog križa Donja Stubica gđa Maja Rešetar Pavrlišak te zaposlenica gđa Valentina Sviben, gđa Marijana Žukina i gospodin Janko Rešetar, posebno licencirani za pružanje ovakvoga vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko su se ponovili brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavilo pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglasila se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo?, Gdje se dogodilo?, Kako se dogodilo?). Nakon toga djeca su imala priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

U ovoj je školi jednostavno sve posloženo kako treba i iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Donja Stubica na čelu s ravnateljicom gospođom Sonjom Martinek koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.

Nadamo se da smo opravdali svoje prisustvo. Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Do sljedećeg susreta želimo vam svako dobro!

Događanja

Olimpijski dan i natjecanje u crossu

U sklopu obilježavanja Hrvatskoga olimpijskog dana i u suradnji s Atletskim klubom  Hidraulika Kurelja održano je natjecanje u crossu .

Natjecanje je bilo organizirano u svim dobnim skupinama od 1 do 8. razreda. Dužina staze bila je prilagođena uzrastu djece, a postignuti su vrijedni rezultati. Svim učesnicima podijeljena su priznanja, a najbolji su bili nagrađeni medaljama.

Prvaci u svom uzrastu također su na poklon dobili sportsku bočicu. Učesnici su se nakon natjecanja mogli okrijepiti napitcima koje je donirao spomenuti atletski klub i na tome im se zahvaljujemo.

Rezultati su ovdje.

OBAVIJEST

Obavijest učenicima i roditeljima

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo sve učenike putnike da je došlo do promjene reda vožnje školskoga autobusa na dvije relacije, samo u jutarnjoj smjeni, prije dolaska u školu!

Na relaciji Donja Podgora – Pustodol potrebno je biti na polaznoj stanici u 7.35 sati, a na relaciji Gornji Matenci – Milekovo Selo – Gornja Podgora u 7.55 sati.

Novi red vožnje na snazi je od sutra 20. rujna 2022. pa nemojte zaboraviti na ove promjene!

Link: Red-vožnje-školskog-autobusa-1.docx

Obavijest

Obavijest roditeljima i učenicima

Dragi učenici, cijenjeni roditelji!

Evo nas opet pred samim početkom nove školske godine! U nastavku se nalaze potrebne informacije koje će olakšati njezin početak!

Nastava počinje u ponedjeljak 5. rujna 2022., stoga se veselimo ponovnom susretu s vama.Svi učenici viših razreda nastavu će pohađati stalno u prijepodnevnoj smjeni, a učenici nižih razreda će smjene izmjenjivati. Prvi tjedan učenici B smjene (1.b, 2.b, 3.b, 3.d i  4.b) imat će nastavu prije podne, a učenici A smjene (1.a, 2.a, 3.a, 3.c i 4.a) poslije podne.

Kao i do sada, nastava prije podne započinje u 8.15 sati, a poslije podne u 13.35 sati (Raspored zvona je u prilogu).

Za učenike putnike Red vožnje školskog autobusa je u prilogu.

U prilogu je i Jelovnik za mjesec rujan, stoga molimo učenike da već prvog dana odluče hoće li se hraniti u školskoj kuhinji.

Raspored sati je u izradi, tako da će za ponedjeljak 5. rujna raspored sati biti objavljen tijekom ovog tjedna, a raspored sati za ostale dane učenici će dobiti od svojih razrednika.

Prijem učenika 1. razreda bit će u ponedjeljak u 11.00 sati u maloj sportskoj dvorani, stoga ulazak u školu preporučamo na ulaz sa školskog igrališta.

Nastava za učenike PŠ Lepa Ves počinje u 8.00 sati. U PŠ Vučak učenicima 1., 2. i 4. razreda nastava počinje u 8.00 sati, a za učenike 3. razreda počet će u 9.00 sati.

Udžbenici i ostali materijali učenike će dočekati na školskim klupama pa preporučamo da sa sobom ponesu školske torbe, ruksake ili vrećice.

Podsjećamo da su za ulazak u školu obavezno potrebne papuče u kojima učenici borave za vrijeme nastave u školskom prostoru.

Nova školska godina donijet će nam svima zanimljive izazove, znanje, nove spoznaje, usavršit ćemo svoje vještine, razvijati kreativnost i steći nova prijateljstva.

Svim učenicima želimo puno uspjeha, strpljenja i ustrajnosti, kao i iskorak u znanju i napredovanju u novoj školskoj godini!

#sretnosvima#vidimose

    

Prilozi:

Raspored zvona

Red vožnje školskog autobusa

Jelovnik za mjesec rujan

RASPORED SATI ZA PRVI DAN

Obavijest

Poštovani roditelji, dragi učenici,

kako nam se bliži početak školske godine 2022./2023., naši timovi u školi rade na organizaciji nastave i aktivnostima prvoga nastavnog dana u novoj školskoj godini.

Sve informacije vezane za organizaciju prvoga nastavnog dana te sve bitne činjenice o načinu izvođenja nastave u novoj školskoj godini uskoro će biti dostupne na mrežnoj stranici naše škole!

Uživajte u zadnjim danima ljetnih praznika, odmarajte i družite se s prijateljima te pratite našu mrežnu stranicu!

Vidimo se uskoro!

Natječaj – pomoćnik u nastavi

Razgovor s kandidatima prijavljenim na Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju tijekom nastavne godine 2022./2023. u sklopu provedbe projekta “Baltazar 6” Povjerenstvo će održati u ponedjeljak, 22. kolovoza 2022. godine u 9.00 sati u Osnovnoj školi Donja Stubica, Toplička 27, Donja Stubica.

Obavijest roditeljima

Financiranje udžbenika i drugih obrazovnih materijala

Cijenjeni roditelji,

obavještavamo vas da za sljedeću školsku godinu 2022./2023. niste dužni kupovati  udžbenike, jer će  udžbenici biti financirani iz Državnog proračuna.

Učenici će udžbenike  preuzeti prvi dan nastave u novoj školskoj godini (5. rujna 2022.), odnosno  dočekat će ih na školskim klupama.

Udžbenici su u vlasništvu škole te ih je potrebno na kraju svake školske godine vratiti, neoštećene kako bi ih učenici mogli koristiti i u sljedećoj školskoj godini.

Svi učenici 1. do 8. razreda dobit će i druge obrazovne materijale (radne bilježnice) koje financiraju Grad Donja Stubica i Krapinsko zagorska županija.

Mape za likovnu kulturu, kutije za tehničku kulturu i geografske atlase za 5. razrede dodatno će financirati Grad Donja Stubica.

Događanja

NTC kamp u Radoboju                

Od dana 27.6.2022. do 1.7.2022.godine boravila sam u Planinarskom domu Radoboj.

Tamo je bio NTC kamp za učenike četvrtih i petih razreda Krapinsko-zagorske županije. Učili smo kako lakše učiti, puno smo se igrali i svašta naučili, nismo učili napamet nego kroz igru. To mi se jako svidjelo!

U sobi, u kojoj sam bila smještena, spavalo je šest učenica iz raznih škola. Ujutro smo se rano budili. Imali smo jutarnje razgibavanje, zatim doručak. Svaki dan išli smo pješke u školu na ručak. Zadnju večer u kampu zapaljena je logorska vatra uz koju smo pjevali.

Bilo je to predivno iskustvo i ponovila bih ga opet. Ako će doći u našu školu, ja ću biti njihova asistentica i tome se veselim.

                                                                                    Laura Mohač

Događanja

Svemirska ekipa primila nagradu župana Krapinsko-zagorske županije

U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskoga u Zaboku u četvrtak 7. srpnja krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek podijeli su nagrade učenicima zagorskih osnovnih i srednjih škola koji su tijekom protekle godine sudjelovali na državnim natjecanjima iz raznih predmeta te na njima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Također, nagrade su dodijeljene i njihovim mentorima, kao i onim učenicima koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta na ekipnim natjecanjima u glazbi te sportu.

Naši sportaši, državni prvaci u futsalu, primili su vrijedne nagrade i zahvaljuju na tome!

Čestitke!

Obavijest

Podjela svjedodžbi

Podsjećamo sve naše učenike da je podjela svjedodžbi u ponedjeljak 4. srpnja 2022. godine:

 • razredna nastava (1. – 4. razreda) u 9.00 sati
 • predmetna nastava (5.- 8. razreda) u 9.30 sati

Vidimo se!

Projekt

P.S. Pokreni solidarnost

I ove školske godine sudjelovali smo u projektu P.S. Pokreni solidarnost.

To je projekt u kojem učenici razvijaju kritičko promišljanje vlastitog djelovanja u društvu; prepoznaju i opisuju uloge drugih ljudi u okruženju; uspoređuju vlastite životne uvjete sa životnim uvjetima drugih; uočavaju osnovne probleme te prepoznaju čimbenike koji prijete ostvarivanju pravednih odnosa u njihovom neposrednom okruženju, direktno i kulturno nasilje.

Osim o diskriminaciji, predrasudama i solidarnosti, ove smo školske godine učili o DRUŠTVENIM NEJEDNAKOSTIMA.

 • prema Laboratory on global inequalities, „u posljednja tri desetljeća, najbogatijih 1% Europljana svoje je prihode povećalo dvostruko brže od 50% onih manje bogatih“
 • društvene nejednakosti odnose se na „relacijske procese u društvu koji ograničavaju ili štete društvenom statusu, društvenoj klasi i društvenom krugu određene grupe“
 • društvene nejednakosti ne svode se isključivo na ekonomske nejednakosti, iako su povezane; nejednakosti su višedimenzionalni izazov, društvena nejednakost se može pojaviti u različitim područjima kao što su:

– pristup obrazovanju

– dostupnost zdravstvene zaštite

– stanovanje

– pristup društvenim dobrima ili uslugama

– također se može odnositi i na slobodu govora ili okupljanja kao i na glasanje

– odnosi se na nejednak pristup društveno korisnim resursima

Društvene nejednakosti nastaju ili kao rezultat diskriminirajućih zakona ili primjerice „razumijevanja društva o odgovarajućim rodnim ulogama ili kroz prevalenciju društvenih stereotipa”.

„Način na koji se ljudi ponašaju u društvu, prolaze li kroz neki oblik diskriminacije, utječe na mogućnosti i bogatstvo koje pojedinci mogu generirati za sebe. Nadalje, društvene nejednakosti u pogledu pristupa zdravstvu, zaposlenosti, prihodima i dobrobiti pogoršane su pandemijom. Ranjive skupine poput žena, mladih, starijih osoba, osoba s invaliditetom i migranata su posebno pogođene.

Planovi oporavka osmišljeni su za ublažavanje ekonomskih i društvenih učinaka zdravstvene krize. Iako se kriza uzrokovana Covidom-19 tiče svih, ona nije na sve utjecala na isti način.

Njen je utjecaj ovisio o nečijoj zemljopisnoj lokaciji, veličini doma, dobi i spolu, razini obrazovanja, primanjima, zanimanju.

Drugim riječima, utjecaj je Covida-19 na pojedince ovisio o njihovom materijalnom i društvenom položaju u društvu. Kriza uzrokovana pandemijom Covida-19 ukazala nam je da se osim prihoda i bogatstva još brojne poteškoće isprepliću na različitim razinama našeg postojanja: stanovanju, zaposlenju, radu, strukturi obitelji.“

U sklopu navedenog projekta, ostvareno je nekoliko radionica:

RADIONICA ČITANJA FOTOGRAFIJA

 1. PROMOTRI FOTOGRAFIJU
 2. promotri fotografiju 10-15 sekundi
 3. zapiši jednu stvar koju si na fotografiji zapazio
 4. zapiši dojam
 5. OPIŠI FOTOGRAFIJU
 6. vizualni elementi, svjetla, kontrasti, dubine, oblici, raspored unutar kadra, pretpostavi temu fotografije
 7. promotri fotografiju izbliza i utvrdi elemente koje nisi uočio, potraži sliku unutar slike
 8. PISANJE PORUKE I SLANJE RAZGLEDNICE
 9. adrese primatelja biraju se iz imenika, piše se poruka na koju se očekuje odgovor
 10. U OČEKIVANJU ODGOVORA
 11. ove godine nisu nam stigli odgovori iz naše lokalne zajednice, ali su nam pisali učenici iz Italije, Slovenije, Francuske, a mi smo im svima odgovorili i poslali poruke zajedništva, prijateljstva, suradnje i solidarnosti

RADIONICA PISANJA PORUKA: LJUBAV SVIMA

Učenici su u razdoblju od 1. – 12.2. skupljali, pisali, tražili i osmišljavali poruke solidarnosti, podrške, ljubavi, razumijevanja, humanosti, prijateljstva, dobrote i brige jednih za druge.

Poruke su u sklopu Valentinova dijelili svim učenicima, učiteljima i djelatnicima škole kako bi im vratili osmijeh na lice, razveselili ih te jednom malom gestom pokazali kako je svijet ljepši kad međusobno dijelimo male stvari koje nas čine sretnima!

Pojedini učenici poruke su nosili i svojim ukućanima, bakama i djedovima!

OSVRT NA VAŽNE DATUME: NE ZABORAVIMO!

U sklopu projekta zajedno smo obilježili Svjetski dan socijalne pravde, Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije, Svjetski dan Roma, Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

IZRADA PLAKATA I UREĐENJE PANOA

Učenici su izradili plakate s osnovnim podatcima o projektu, priložili fotografije o kojima smo promišljali i pisali, a isto tako istaknuli smo i sve odgovore i poruke koje smo dobili iz europskih škola koje sudjeluju u navedenom projektu.

Sretni smo i ponosni što smo dio ovog međunarodnog projekta i što s našim europskim prijateljima gradimo bolji, pravedniji i solidarniji svijet!

Jer, ne čini čovjeka izgled ni bogatstvo, već ono ljudsko što nosi u sebi!

Solidarnost nas povezuje i u nama budi svijest o potrebi zajedničkoga djelovanja za dobro svih ljudi!

BUDI SOLIDARAN, MIJENJAJ SVIJET!

e-spomenice

copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:

e-dnevnik za učenike

Pratite nas na:

Google Photos albumi