Događanja

Druženje učenika 5.a odjela s Pravobraniteljicom za djecu

U 2023. godini obilježava se 20 godina djelovanja Pravobranitelja za djecu u Republici Hrvatskoj, stoga su učenici 5.a odjela zajedno s pedagoginjom Mandom Pozaić u petak 17. ožujka 2023. sudjelovali u online druženju s pravobraniteljicom za djecu, gospođom Helencom Pirnat Dragičević te savjetnicom Ureda pravobraniteljice za djecu gospođom Davorkom Osmak-Franjić.

Učenici su upoznati s radom Ureda pravobraniteljice za djecu, radom Mreže mladih savjetnika i Konvencijom o pravima djeteta. Pravobraniteljica i savjetnica razgovarale su s učenicima o pravima i obvezama djece te važnosti poštovanja prava drugih.

Pedagoginja Manda Pozaić

Događanja

Razredni projekt učenika 6.a i b razreda

Izrada slikovnica: Gospođica Ljubav

Učenici 6.a i b razreda na satovima Hrvatskoga jezika, uz pomoć svoje učiteljice Koraljke Parlaj, bavili su se izradom slikovnica kao razrednim projektom započetim u veljači, mjesecu ljubavi. Naziv projekta je Gospođica Ljubav!

Svaki je učenik ovoj temi pristupio na svoj način. Pojedini učenici pisali su o bratskoj ili sestrinskoj ljubavi, ljubavi prema kućnim ljubimcima, majčinskoj ljubavi, ljubavi na prvi pogled, zabranjenoj ljubavi, ljubavi među cvijećem ili u životinjskom svijetu!

Tema pisanja bila je učenikov izbor, naglasak je bio na originalnosti teksta (učenici su sami osmislili svoju priču), maštovitim i urednim ilustracijama i zanimljivoj poruci koju slikovnica pruža na kraju! Slikovnice su rađene raznim tehnikama: kolaž, drvene bojice, flomasteri, pastele, a pojedini učenici služili su se i raznim alatima za bojanje i izradu ilustracija! Svaka je slikovnica spojena u cjelinu vrpcom, ukrasnom trakom ili na neki drugi način!

Svaki je učenik jednominutnim usmenim izlaganjem predstavio svoju slikovnicu, način i tehniku izrade, objasnio svoj odabir teme te što je, radeći ovu slikovnicu, naučio, koja je nova iskustva stekao i koji mu je dio izrade slikovnice bio najteži ili najzanimljiviji!

Najvažnije od svega je da su slikovnice s puno pažnje i ljubavi rađene za njihove male prijatelje iz drugog a i b razreda! Šestaši su se izuzetno veselili što će obradovati učenike drugog razreda i potaknuti ih na razvijanje njihovih čitalačkih sposobnosti te razvijati prijateljsko, vršnjačko druženje i učenje.

Slikovnice su u rukama najmlađih čitatelja, a mi čekamo njihove odgovore i dojmove!

U prilogu se nalaze fotografije nekoliko slikovnica naših učenika!

Događanja

Izložba učeničkih radova na temu Seljačke bune

Učenici naše škole sudjelovali su u natječaju Muzeja seljačkih buna u kojem se pozivaju sve škole koje nose ime Matije Gupca ili se nalaze na području ove povijesne bitke da se svojim radovima odazovu zajedničkoj izložbi učeničkih radova!

Ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja donio je odluku o najuspješnijim pristiglim radovima, a među njima su radovi i naših učenika:

Literarni radovi:

Ana Vlahoviček, Gabrijela Hanžek, 8.a (Mala Kajkaviana): Intervju s Tahyjem

Mentorica: Danica Leštek

Fotografski radovi:

Anamarija Koščević, 8.c

Gupčeva lipa i bertija pod njom

Mentorica: Danijela Znika

Stripovi i slikopriče:

Ivana Žukina, 8. razred

Trebamo heroje!

Mentor: Ivan Tuđa

Astrid Jaić, Ema Lešković, Martina Pavlić, Gabrijela Hrbić , 7. razred (Mladi povjesničari):

Nr. 301. Počinje buna!

Mentorica: Nikolina Rod

Matea Fišter, 6.a

Seljačka buna

Mentorica: Koraljka Parlaj

Izložba će se otvoriti u petak 24. ožujka u 13.00 sati u Muzeju seljačkih buna, a bit će otvorena do 1. srpnja ove godine.

Dođite, pogledajte izložbu učeničkih radova i naučite nešto novo o Seljačkoj buni i ovoj znamenitoj četiristo pedesetoj obljetnici njenoga održavanja!

Događanja

LiDraNo 2023. – literarni ostvaraj

Županijska razina Smotre literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskog stvaralaštva Lidrano 2023. za učenike osnovnih i srednjih škola naše županije održana je ovih dana,  a našu je školu u literarnom izrazu predstavila naša osmašica Petra Štefek koja je napisala vrlo zanimljiv uradak naziva Promišljanja jedne osmašice!

Pročitajte ga i upoznajte se s Petrinim promišljanjima!

Promišljanja jedne osmašice

       Moji planovi o tome što želim biti kad odrastem mijenjali su se tijekom godina. To pitanje postavljeno mi je bezbroj puta, ali čini mi se da odgovor još uvijek nemam. Zapravo, možda imam odgovore, no nisam sigurna u njihovu ispravnost!

       Moj mozak i moje srce često ne surađuju dovoljno dobro ili nisu na istoj valnoj dužini. Srce želi jedno, mozak nešto sasvim suprotno. Moj mozak razmišlja realno i daje vrlo prizemne upute:  „Radi ono što će ti donijeti novac! Bavi se s onim za što si sposobna! Pusti snove! Tvoji snovi sada nisu važni.“

Ipak, moje me srce najbolje poznaje, ono zna što želim, što, uistinu, želim jednoga dana biti!

Od petoga razreda opsjednuta sam kriminalističkim serijama, istragama, potragama, zapravo, kriminalistikom u svim oblicima. Zamislite, željela sam biti policajka! Dio mene još se uvijek želi baviti takvim poslovima, ali javio se moj mozak koji je tu misao upropastio. „Nema šanse da ti postaneš policajka, mislim, budimo realni!” govorio je njegov glas u meni. To je djelomično uništilo moj san o poslu slavnih detektiva, ali mi se i dalje sviđa ova ideja.

Ništa, moram naći nešto novo! Gluma. Da, zaista, želim biti glumica! Volim bježati od stvarnosti praveći lažne scenarije, volim se pretvarati da sam u filmu i da je život veliko filmsko djelo. Ideja da postanem glumica totalno me oborila s nogu, na dobar način, naravno! Poletjela sam prema zvijezdama, ali javio se moj mozak koji zna da se taj san nikada neće ostvariti i pokušava ga zamijeniti nečim drugim. Još uvijek ne znam što je to nešto drugo, ali želim pomoći svom srcu da pobijedi. Barem jednom i makar na trenutak! Pišem ove rečenice i moj mozak opet pobjeđuje:                                                                               „Jesi li ozbiljna? Glumica? Ma, daj, nemoj provoditi dane misleći da ćeš postati glumica! Radit ćeš neki obični posao i živjeti iscrpljujućim i monotonim životom!“

Uh, to je bilo grubo! Znam. Vjerojatno neću postati glumica i moji će snovi završiti u smeću jer tako misli moj mozak!

Ipak, ne želim odustati. Ne smijem odustati od svojih snova jer želim pomoći snovima svoga srca!

Dva su razloga zašto bih htjela biti glumica. Prvi je razlog gluma, snimanje filmova, bijeg od stvarnosti, biti netko drugi, živjeti nestvarnim životom osoba koje glumim. Drugi je, budimo iskreni, slava i novac koji mogu zaraditi za sebe i za one kojima želim pomoći, a sada ne mogu!

Onda dođe trenutak kada želim odustati. Odustati u svakome pogledu. Odustati od svoga sna, odustati od svega što me povezuje s pitanjem o tome što želim biti kada odrastem.                                                                         Kada odrastem, željet ću… Ne znam kako završiti ovu rečenicu! Ne znam što želim sada!

       U meni su dva velika prijatelja i dva ljuta neprijatelja: moj mozak i moje srce! Vode se bitke stvarnosti i snova, želja i mogućnosti, strahova i odvažnosti. Možete li mi reći tko će pobijediti?

                                                                                     Petra Štefek, 8.b

Događanja

Roditelj – gost u razredu

Svi znamo Šimunovu mamu, tetu Martinu Grden . Posjetila nas je u ponedjeljak 13. ožujka ove godine u sklopu nastave Prirode i društva.

Ovaj put nam nije došla u goste kao njegova mama, već zbog svojega posla. Ona je medicinska sestra, a piše se pravilno: mag. med. techn. ili magistra sestrinstava.

Pripremila nam je iznenađenje jer je došla odjevena u uniformu koju nosi na poslu. Pozvali smo ju jer učimo o čovjeku i puno toga nas zanima. Na samom  početku pitala nas je što jedemo, koliko spavamo, koliko vremena provodimo baveći se nekim sportom ili igrama na otvorenom.

Pitala nas je i koliko vremena provodimo igrajući igrice, bili smo iskreni i zaključili –  previše! Uputila nas je o svemu navedenome, savjetovala što bi bilo najbolje za nas te smo promišljali o tome što sve možemo napraviti još bolje kako bismo sačuvali svoje zdravlje.

    Posebno je bilo zanimljivo kad nam je pokazala kako se pravilno peru ruke, oponašali smo njezine pokrete i naučili kako oprati ruke da stvarno budu čiste.

    S velikim nestrpljenjem dočekali smo onaj trenutak kada smo mogli postavljati pitanja. Bilo je super!

Ovo su neka od njih:

Tko je donor?

Možemo li živjeti s pola srca?

Koji organ upravlja našim tijelom?

Zašto štucamo?

Kako plačemo?

    Na sva naša pitanja opširno je odgovorila, jedan školski sat nam je prebrzo prošao pa se nadamo da ćemo se još koji puta družiti s njom! Poklonila nam je dezinficijense i šprice za injekcije.

    Hvala Vam teta Martina i dođite nam opet!

                                                                                             4. b razred

Događanja

Djevojčice u STEM-u

Povodom Međunarodnog dana žena u našoj je školi 8. ožujka održano natjecanje u okviru projekta “Djevojčice u STEM-u”.

Radi se o Projektu Prve Osnovne škole Ogulin na državnoj razini, a natjecanje je zamišljeno kao ekipno istraživanje i rješavanje zadataka iz područja biologije, fizike, kemije i matematike. Naglasak je stavljan na popularizaciju navedenih predmeta, a pogotovo na međusobnu suradnju djevojčica različitog uzrasta.

Iz naše škole sudjelovalo je pet ekipa, ukupno 20 djevojčica sedmih i osmih razreda, a na razini Hrvatske 192 ekipe iz 120 osnovnih škola.

7.a: Nela Ahmetović, Karla Martinek, Lana Latinović, Laura Zrinski

7.b: Pavla Meglić, Hana Martinić i Marta Lisak

7.d: Ema Horvat, Sara Krapec, Iris Lešković

8.a: Emili Miklulec i Klara Kučko

8.b: Tia Bivol, Zoja Kuren, Sara Stepan, Petra Štefek, Eva Ovničević

8.c: Magdalena Mordej, Helena Stepan

Naše učenice ostvarile su zapažene rezultate: 6., 7., 16., 21. i 39. mjesto.

Čestitke učenicama i njihovim mentoricama Sanji Vidiček i Tini Vugrinec!

Događanja

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

            Od početka školske godine  vrijedno smo skupljali plastične čepove kako bismo ih poslali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Prikupljanjem plastičnih čepova činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i humanitarno djelo.

            Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske kroz svoj projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” prikuplja čepove i šalje ih na reciklažu. Novcem, koji dobiju za čepove, pomažu u nabavci skupih lijekova osobama oboljelim od teških malignih bolesti.

            Pozivamo vas da nam se pridružite. Čepove možete donijeti u našu učionicu, a mi ćemo ih sortirati i predati gospodinu Hlebu, volonteru Udruge, koji će ih prevesti do Čakovca.

                                                                                                          Učenici i učiteljica 1.b razreda

Pozivnica

Prezentacija i predstavljanje programa srednjih škola

Dragi učenici i roditelji,

u nastavku se nalazi poziv na prezentaciju i predstavljanje programa srednjih škola koje će se održati u našoj školi.

Vidimo se!

Izvanučionička nastava

Četvrtaši u Zagrebu

     U srijedu 8.3.2023. u jutarnjim satima učenici četvrtog razreda matične i područne škole krenuli su na izvanučioničku nastavu u Zagreb.

Pročitajte što su o njoj napisali:

Uzbuđenje je bilo veliko kao i autobus koji nas je čekao ispred škole. Vrijeme  je bilo sunčano, a vjetar nam nije nimalo smetao. Već na samom ulasku u grad, uočili smo koliko je automobila te smo sporom vožnjom, od semafora do semafora, stigli na naše prvo odredište: Muzej grada Zagreba.

     U dvorištu Muzeja uočili smo automobil na kojega su tijekom zagrebačkog potresa pali dijelovi zgrade, ali ne Muzeja, već neke druge zgrade, i taj je automobil sad dio muzejskog postava. Imali smo vodiče koji su nam raznim pričama ispričali o prošlosti Zagreba: Kaptol, Gradec, Zlatna bula…

Sve nam je bilo zanimljivo i upijali smo njihove priče. Jako smo se nasmijali priči o željeznoj maski za glavu (pomislili smo da se radi o fašniku, ali nismo bili u pravu). Kad su se kumice na placu jako posvađale, ona koju je sud okrivio, morala je nositi na glavi željeznu masku sa zviždaljkom te šetati po placu i zazviždati onoliko puta koliko joj je to bilo određeno. Bila je to velika sramota za nju!

     Naš posjet Muzeju završio je na zanimljiv način jer smo na odlasku imali prilike vidjeti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je također došao u posjet Muzeju.

    Autobus nas je već čekao i brzo smo stigli do Gradskog kazališta Žar ptica. Baš smo bili uzbuđeni jer smo zajedno bili u kazalištu još u prvome razredu! Ovaj put imali smo sjedišta  na balkonu. Gašenjem svjetla počela je predstava Družba Pere Kvržice. Kako sada čitamo istoimeni roman, sve nam je bilo poznato, ali puno toga nas je iznenadilo. Oduševili su nas glumci, scena, glazba, rasvjeta… Kraj predstave je prebrzo došao!

    Uz nezaobilaznu igru na igralištu uz kazalište, vrijeme nam je proletjelo. Sretni, veseli i raspjevani stigli smo pred školu!

   Veselimo se našoj novoj avanturi!

                                                                                            vaši četvrtaši

Obavijest

Obavijest roditeljima djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole

Utvrđivanje psihofizičkoga stanja djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole obavljat će se u prostorijama OŠ Donja Stubica u periodu od 17. travnja 2023. do 27. travnja 2023. prema točno utvrđenom rasporedu o kojem će roditelji biti obaviješteni pisanim putem (svako dijete dobit će poziv sa svim važnim informacijama na svoju kućnu adresu tijekom sljedećih nekoliko dana).

Laboratorijske pretrage krvi i urina za djecu, čiji liječnik primarne zdravstvene zaštite ima sjedište na području Doma zdravlja Donja Stubica, obavljat će biokemijski laboratorij u Oroslavju (uputnicu nije potrebno pribavljati, ali je na pregled potrebno donijeti zdravstvenu iskaznicu HZZO-a jer će laboratorij provjeravati svakog pacijenta prema bazi podataka HZZO). Ostala djeca pretragu će obaviti u laboratoriju koji pokriva njihovoga odabranog primarnog liječnika.

Termin pretrage također će pisati u pisanom pozivu i potrebno ga se pridržavati (subote 18. i 25. ožujka 2023.).

Ako dijete ne dobije službeni poziv za utvrđivanje psihofizičkoga stanja, a školski je obveznik, molimo roditelje da nas kontaktiraju radi daljnjeg dogovora.

Događanja

Dan narcisa

U utorak 7. ožujka obilježili smo Dan narcisa. U suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka građanima Donje Stubice prodavali smo narcise. Donirana sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. U humanitarnoj akciji zajedno s pedagoginjom škole sudjelovali su učenici:

           
Jakov Pišković i Eva Veverec, 7.b

Vin Strugar, 7.c

Matteo Puhovski, 7.d

Leo Bekina, Josip Horjan, Helena Stepan i Leonarda Sokalić, 8.c

Zahvaljujemo građanima na donacijama!

Helena Stepan, 8.c

Događanja

Natjecanje u šahu

Prvenstvo OŠ Donja Stubica u šahu održano je u subotu 4. ožujka ove godine.

Natjecanje je organizirano u suradnji sa Šahovskim klubom Stubica. U organizaciji provedbi natjecanja sudjelovali su gospodin Tihomir Vrančić, naš bivši učenik Gabrijel Kučko, gospodin Vladimir Novosel, koji je ujedno bio i sudac natjecanja, te učitelj Darko Tišljar.

Na natjecanju je sudjelovalo 26 učenika, među njima je bilo 18 učenika nižih i 8 učenika viših razreda.

Od  učenika nižih razreda sudjelovali su:

Bezik, Mila, 2. a

Blažinić Žagar, Laura, 3. a

Bobek, Marija, 2.a

Božić, Noa, 3.a

Čekolj, Adrian, 2. a

Dupelj, Rafael, 2. a

Fridlih, Bruno, 2.a

Jakšić, Ivan, 3. c

Jakšić, Marko, 2. b

Jozić, Nikola, 1.b

Kontet, Rafael, 4. b

Kučko, Petar, 3. c

Kuljak, Mihael, 4.

Lončar, David, 2. a

Matuša, Mateo, 4. a

Pavlović, Karlo, 3.

Pavlović, Mateo, 1. b

Puntarić, Alisa, 3.d

Prva tri mjesta u kategoriji učenika 3. i 4. razreda osvojili su:

Mj. SNo Ime FED Rtg Bod. TB1 TB2 TB3

1.  Kučko, Petar, 3. c CRO 0 5 0 5 20

2.  Lončar, David, 2. a CRO 0 5 0 5 17

3. Jakšić, Ivan, 3. c CRO 0 4,5 0 4 23

Prva tri mjesta u kategoriji učenika 1. i 2. razreda osvojili su:

Mj. SNo Ime FED Rtg Bod. TB1 TB2 TB3

1. Jakšić, Marko, 2. b CRO 0 3,5 0 3 23

2. Fridlih, Bruno, 2.a CRO 0 3,5 0 3 21,5

3. Dupelj, Rafael, 2. a CRO 0 3 0 2 17

U kategoriji učenika od 5. do 8. razreda sudjelovali su:

Habjanec, Marko, 7. a

Kučko, Ivan, 5. a

Kučko, Klara, 8. a

Ljubić, Luka, 7. c

Pušek, Martin, 7. c

Smrček, David, 7. c

Vojaković-Drempetić, Mihael, 7. a

Zebec, Viktor,  5. c

Prva tri mjesta osvojili su:

Mj. SNo Ime FED Rtg Bod. TB1 TB2 TB3

1  Kučko, Klara, 8. a CRO 0 7 0 7 21

2 Smrček, David, 7. c CRO 0 5 0 5 12

3 Ljubić, Luka, 7. c CRO 0 4 2 4 9

Zahvaljujemo organizatorima natjecanja, učiteljicama razredne nastave i roditeljima  na motiviranju učenika. Zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali, a čestitamo onima koji su pobijedili i ostvarili najbolje rezultate!

Događanja

Obilježili smo Međunarodni dan materinskog jezika

Iako je Međunarodni dan materinskog jezika (21. veljače) ove godine pao u vrijeme praznika, mi smo ga uspjeli obilježiti.

Naša školska knjižnica raspisala je natječaj za prikupljanje kajkavskih izreka i poslovica među svim učenicima od drugog do osmog razreda.

Sudjelovalo je svega 18 učenika, ali neki učenici su se stvarno potrudili. Najaktivniji su bili učenici 3.d razreda učiteljice Ksenije Sović.

Knjižničarka je pred ulazom u knjižnicu postavila mali pano s radovima pojedinih učenika.

Najbolji izbor poslovica i izreka ponudile su učenice Leona Spevec iz 3.d razreda i Helena Mikulec, učenica 4.a razreda i članica Male Kajkaviane.

U petak 3. ožujka na maloj svečanosti u knjižnici učenice su kao nagradu primile knjigu kajkavskih izreka i poslovica spisateljice Vere Grgac naziva Male rieči ke čude veliju.

Obavijest

Provođenje nacionalnih ispita za učenike 8. razreda

U našoj školi će se od 13. 3. 2023. do 31. 3. 2023. provoditi Nacionalni ispiti za učenike 8. razreda. Nacionalne ispite organizira Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Učenici 8. razreda u školu dolaze prema uobičajenom rasporedu (autobusom ili pješice) te čekaju dežurne učitelje na našem „Trgu veselja“. Učenici s dežurnim učiteljima u 8.30 odlaze do učionica u kojima će pisati ispite. Raspored učenika po učionicama bit će izvješen ispred učionica.

Na linku se nalazi raspored pisanja Nacionalnih ispita te nastavni sat na koji se učenici taj dan vraćaju.

Događanja

Gradsko natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa

U subotu 4. ožujka na  Gradskom natjecanju ekipa mladih HCK GDCK Donja Stubica, održanom u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa  naše škole.

Ovo natjecanje provodilo se diljem Hrvatske.  

Na natjecanju se provjeravalo teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanje ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realističko prikazanim situacijama. Naša ekipa pokazala je zavidnu razinu znanja u svim kategorijama, a članice ekipe su: Tia Bivol, Zoja Kuren, Sara Stepan, Ana Peštaj Trajkov, Iris Lešković i Pavla Meglić. Njihova mentorica je učiteljica Sanja Vidiček.

Pobjedničke ekipe predstavljat će GDCK Donja Stubica na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK koje će se održati 1. travnja 2023. u Međimurskoj županiji.

Sretno!

Događanja

LiDraNo 2023.

U amfiteatru Srednje škole Krapina 2.ožujka 2023. održan je LiDraNo – smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika Krapinsko-zagorske županije, na kojem su učenici osnovnih i srednjih škola imali priliku prezentirati raskoš literarnog, novinarskog i dramskog stvaralaštva.

Zanimljivost ovog nastupa bile je u tome, između ostalog, što je naša učenica Jana Haramustek iz 1.a razreda nastupala i recitirala „Ježevu kućicu“. Dobila je pohvale  stručnog povjerenstva i sa zanimanjem je pratila nastup svih sudionika u pojedinačnom nastupu. S obzirom da nam LiDraNo nudi slobodu stvaralaštva učenika i družina, osobno stvaralačko izražavanje i dobrovoljnost sudjelovanja, Jana je stekla jedno divno iskustvo koje će joj biti poticaj za buduće nastupe!

Čestitamo!

Događanja

Natjecanje iz Robotike

Treće kolo Croatian Makers lige održavalo se diljem Hrvatske od 7. do 16. veljače, a našu školu predstavljala je 16. veljače starija dobna skupina u Osnovnoj školi Oroslavje. Pretkolo i prva dva kola održala su se online, te su se bodovali pojedinačni rezultati učenika, dok je 3. kolo bilo fizičko i ekipno. Na natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa mlađe i starije dobne skupine osnovnih škola i udruga u regiji „Zagorje 1“.

Tema kola ove školske godine je morski svijet, a u ovom kolu robot pliva s morskim životinjama i roni do morskog dna gdje pronalazi kartu s blagom. Zadatak je bio programirati robota da prijeđe stazu u što kraćem vremenu i pritom odradi zadatke kao što su: praćenje linije ultrazvučnim senzorima, zaustavljanje ispred prepreke, korištenje svjetlosne signalizacije i sviranje melodije, prepoznavanje oznaka pomoću kamere i slično. Programiranje i isprobavanje vožnje robota na stazi trajalo je 2 sata, nakon čega je ocjenjivački tim bodovao vožnju robota prema sastavnicama i mjerio vrijeme.

Učenici starije dobne skupine koji su predstavljali našu školu su David Čajko, Mateo Matuša i Viktor Zebec, a mentorica je učiteljica Azra Kopjar. Iako su vodili utrku s vremenom i imali poteškoće s robotom, učenici su osvojili visoko 3. mjesto s prikupljenih 1306 bodova.

Također, dva mjeseca nakon održavanja 2. kola lige, stigli su službeni rezultati online natjecanja u kojem je naša škola sudjelovala sa starijom i mlađom dobnom skupinom. Rezultati natjecanja su pojedinačni, a posebno su se istaknuli učenici petog razreda Marta Repar i Viktor Zebec iz starije dobne skupine koji dijele 2. mjesto. U mlađoj dobnoj skupini 4. i 5. mjesto osvojili su učenici trećeg razreda Lovro Ovničević i Gabrijel Repar.

Događanja

Učiteljice iz zagorskih škola na stručnom skupu učitelja razredne nastave

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, u Svetom Martinu na Muri održan je trodnevni Državni stručni skup za učitelje razredne nastave.

Tema skupa bila je Poučavanje i učenje u suvremenom nastavnom procesu.

Iz naše županije u radu skupa sudjelovale su učiteljice razredne nastave: Sandra Majsec iz OŠ Sveti Križ Začretje, Renata Posavec iz OŠ Oroslavje, Božica Mandić iz OŠ Đure Prejca Desinić i Snježana Štefek-Borovčak iz OŠ Donja Stubica.

Sudionice stručnog skupa stečene spoznaje prenijet će kolegama. (Zagorje com)

Događanja

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

U petak 16. veljače 2023. održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika Krapinsko-zagorske županije.

Učenica 8.a razreda Klara Kučko osvojila je 3. mjesto u kategoriji 1 (1. strani jezik), a učenik 8.b razreda Jan Gudan 4. mjesto u kategoriji 2 (2. strani jezik).

Čestitamo!

e-spomenice

copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:

e-dnevnik za učenike

Pratite nas na:

Google Photos albumi