Događanja

Vakula je reko’ ili kako je 1.b obilježio Dan planeta Zemlje na drugačiji način

U ponedjeljak 22. 4. 2024. učenici 1.b razreda obilježili su Dan planeta Zemlje na malo drugačiji način. Dio poslijepodnevne nastave proveli su u društvu poznatog meteorologa Zorana Vakule.

Zoran Vakula, uz svoj posao po kojem ga svi i znamo, izdao je zbirku slikovnica Vremenaste priče. Zbirka sadrži slikovnice: Vjetropirasta, Sunčasta, Oblačasta, Pahuljasta, Kapljičasta i Munjasta, a u pripremi su i nove priče.

Grad Zabok i Gradska knjižnica Ksaver Šandor Gjalski organizirali su uz Dan planeta Zemlje, Dan hrvatskoga jezika i Noći knjige ovaj ekološko – književni susret. Prateći objave u medijima, vrlo brzo smo se dogovorili da sudjelujemo u programu.

Na put do Zaboka i natrag krenuli smo vlakom, veselje je bilo tim veće što su se neki učenici prvi puta vozili vlakom! Uživali smo u vožnji!

Put do Zaboka je kratak te smo u par koraka stigli do Gradske knjižice. Naši domaćini su nas srdačno dočekali, a i Zoran je već bio spreman. Tada je počelo pravo veselje!

Nikako nismo mogli vjerovati da je to onaj isti Zoran Vakula kojeg gledamo na televiziji. Nasmijavao nas je dosjetkama i pošalicama!

Bili smo u zraku, ležali na podu, izmišljali, pričali, a uz sve to puuuuunoooo naučili o čudima prirode i vremenu koje nam svakodnevno sprema.

Na kraju, Vakula je reko’ da nam uskoro stiže ljeto!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi