Događanja

Predstavljanje srednjih škola i programa deficitarnih zanimanja 2024.

U srijedu 24. travnja 2024. godine u našoj je školi održano predstavljanje srednjih škola i programa deficitarnih zanimanja 2024. za učenike sedmih i osmih razreda i njihove roditelje.

Ovaj događaj organizirala je Krapinsko-zagorska županija s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom i u suradnji sa srednjim školama Krapinsko-zagorske županije.

Na samome početku, sve prisutne pozdravila je ravnateljica naše škole. Zatim su se okupljenima obratili gosti: predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te predstavnica Udruženja obrtnika Donja Stubica.

U prezentaciji i predstavljanju bile su obuhvaćene sljedeće teme:

  • kako odabrati pravo zanimanje
  • prikazivanje promo-filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ (https://www.youtube.com/watch?v=WEIlJQwy1yY)
  • informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za obrtnička zanimanja
  • prikaz deficitarnih zanimanja
  • prezentacija programa i zanimanja srednjih škola Krapinsko-zagorske županije

Učenicima i roditeljima svoje su programe i zanimanja predstavile sljedeće srednje škole: SŠ Krapina, Gimnazija A.G. Matoša Zabok, SŠ Oroslavje, SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, SŠ Zlatar, SŠ Pregrada, SŠ Zabok te Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Nakon prezentacija srednjih škola učenici su mogli obilaziti i izlagačka mjesta na kojima su se navedene škole dodatno predstavile.

U svrhu što boljeg informiranja i pomoći učenicima, u nastavku donosimo poveznicu na portal E-Usmjeravanje na kojem učenici mogu ispuniti Upitnik interesa i kompetencija. Navedeni upitnik može pomoći učenicima kod izbora budućeg zanimanja uzimajući u obzir njihove vještine, znanja i sposobnosti.

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

Manda Pozaić, pedagoginja

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi