Događanja

Prvašići u Zagrebačkom kazalištu lutaka

U srijedu 8. svibnja učenici prvog razreda matične i PŠ Vučak s uzbuđenjem su već prije sedam sati čekali pred školom kako bi krenuli na novo putovanje u Zagrebačko kazalište lutaka pogledati lutkarsku predstavu Plesna haljina žutog maslačka.

Autobusom su krenuli u novu avanturu. U kazalištu su osim predstave sudjelovali u radionicama izrade lutaka. Lutkarica Iva Lipovac vrlo je vješto vodila učenike koracima do izrade vlastite štapne lutke. Svatko je kući ponio svoj maslačak i svaki je bio drugačiji.

Lutkarska predstava rađena je prema priči Sunčane Škrinjarić, ali se razlikovala od priče koju su djeca čitala.

Nema svih likova, uvedeni su novi likovi, a cvjetovi nisu imali plesni bal, već natjecanje za najbolje izvedenu pjesmu. Nedostajala nam je nježnost bubamare, plahost i ljepota cvjetova, ali su to dopunili svjetlosni i zvučni efekti. Učenike je oduševio lik banane te bananina pjesma i ples. Maslačak je na kraju postao disko zvijezda večeri, no taj mu se način života nije dopao pa se vratio među svoje prijatelje i opet postao običan maslačak.

Veselimo se nekom novom susretu s lutkama, lutkaricom Ivom i nekoj novoj predstavi u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi