Događanja

Škola u prirodi – Novi Vinodolski

Od 27. do 29. svibnja 2024.g. učenici četvrtih razreda Osnovne škole Donja Stubica i Područne škole Vučak bili su u Novom Vinodolskom u sklopu programa Škole u prirodi.

Okupljanje je bilo u ponedjeljak ispred matične škole. Na putu prema odredištu prošli smo kroz Rastoke te posjetili prekrasni NP Plitvička jezera. Upijali smo ljepote tirkiznih jezera, slapova i netaknute prirode te uživali u vožnji najvećim jezerom Kozjakom. Navečer smo stigli u hotel Lišanj gdje smo se smjestili, osvježili te večerali. Prvi uzbudljivi dan završili smo gledanjem crtanog filma u hotelskom kinu.

U utorak smo nakon doručka autobusom krenuli na otok Krk te se u mjestu Punat ukrcali na brod za otočić Košljun. Tamo smo razgledali franjevački samostan te izložbe sakralne umjetnosti i etnografsku zbirku. Nakon ručka u hotelu razgledali smo centar Novog Vinodolskog (crkvu sv. Filipa i Jakova, tvrđavu Zrinski,…), zasladili se sladoledom te ostatak popodneva iskoristili za kupanje na bazenima u hotelu. Nakon večere učenici su guštali u discu te smo večer završili šetnjom uz more.

Posljednji smo dan u Rijeci posjetili Astronomski centar u kojem smo razgledali planetarij i odslušali vrlo zanimljivo predavanje o pomrčini Sunca. Iz Rijeke smo krenuli do Fužina te nakon ručka u restoranu Volta posjetili špilju Vrelo. Imali smo priliku uživati u ljepoti špiljskih ukrasa – stalaktita, stalagmita i stalagnata.

Uz razgovor, pjesmu i smijeh vratili smo se u našu Stubicu gdje su nas nestrpljivo čekali roditelji!

Posebno pohvaljujemo našeg vodiča Karla te mu zahvaljujemo na odličnoj organizaciji i suradnji, poučnim i zanimljivim informacijama te izvrsnom odnosu s djecom! Želimo mu puno uspjeha u daljem radu!

e-spomenice
copyright

© 2016.-2022.
Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti isječak teksta koji služi kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.

Prijavi se na:
e-dnevnik za učenike
Pratite nas na:
Google Photos albumi